Erősödött tagjaink társadalmi felelősség vállalása

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) 2 tagja a MIG-TIG Kft. és a Lakics Kft. erősítette hírnevét azzal, hogy segítette Komló városát közéri hulladékgyűjtő edények bővítésében. A hulladékgyűjtőket komlói hátrányos helyzetű diákok készítették.

A Baranya Megyei SZC Komlói Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium alapítványa, a Kökönyösi Diákokért Alapítvány programot indított „Hátrányos helyzetű tanulók a komlói közösségért” névvel. A program keretében a szakmát tanuló, elsősorban hátrányos helyzetű diákok olyan projektekben vesznek részt, amelyekkel szűkebb környezetük, Kökönyös városrész és Komló város közösségi tereinek szépítését, az itt lakók életének jobbítását célozzák meg, megmutatva egyben azt is, hogy hátrányos helyzetük és rossz szociális hátterük ellenére tudnak és akarnak részt vállalni a közösség életében. A program első elemeként az 1/9 C osztály 4 épület- és szerkezetlakatos tanulója 9 darab köztéri hulladékgyűjtőt gyártott le a város számára.

A műszaki tervezést a MIG-TIG Kft. végezte, az anyagszükségletet és a szakmai irányítást a HEG-TAN Kft. biztosította. A lemezhengerelést a Lakics Kft. végezte, a festés anyagigényét, valamint a tanulók munkájának anyagi elismerését az Alapítvány finanszírozta.

A MIG-TIG Kft. fő profilja a hegesztőgép értékesítés és szerviz, ipari gázok és munkavédelmi eszközök értékesítése, műszaki szaktanácsadás, továbbá hegesztő és minősített hegesztő képzés hegesztő üzemi tanúsítás felkészítés. Ipari füstelszívó rendszerek kivitelezésévével is foglalkoznak. / http://www.migtig.hu/

A Lakics Kft. fő profilja motor és generátorházak gyártása, ezen túlmenően lakatos-hegesztő és forgácsoló technológiák alkalmazásával a gépgyártás és mechanikai megmunkálás területén tevékenykedik. Vevői az energetikai iparághoz kapcsolódó vezető multinacionális vállalatok (Siemens, Vestas, GE Energy, ABB, stb). / https://www.lakics.hu/

Forrás: http://www.komloiujsag.hu/

http://komlomedia.hu/videok/video/2020071602?fbclid=IwAR0yLcVxoGfRg8nbrOTqBv4tcYXhgNODoMSWJ8OaKD1zhERDcZahy3Gh58w