Gyakorlati képzés csak biztonságosan

A mai naptól életbelépő az országos járvánnyal összefüggő intézkedések alapján a gyakorlati képzésre vonatkozóan az alábbi útmutatások követésére hívjuk fel a gyakorlati képzők figyelmét.

A szakmai gyakorlati oktatás külső gyakorlati képzőhelyen továbbra is megvalósulhat jelenléti formában, kis létszámú csoportokban.

Forrás: pixabay.com

A gyakorlati képzés során az egészség megőrzését célzó intézkedések, jogszabályok, kiadott útmutatások, irányelvek szigorú betartása továbbra is mindenki számára kötelező. Ez magában foglalja a gyakori szappanos kézmosást, vagy alkoholos kézfertőtlenítést, a köhögési etikett betartását.

A gyakorlati foglalkozások teljes ideje alatt maszk, vagy más azzal egyenértékű egyéni védőeszköz viselése kötelező.

A gyakorlati képzőhelyen a csoportokat úgy kell megszervezni, hogy a 1,5 méteres védőtávolság, vagy a tanulók felépítménnyel való fizikai elválasztása biztosított legyen. A tanulócsoportok egymástól elkülönítve használják a szociális helyiségeket és az étkezőt.

A gyakorlati foglalkozásokat kizárólag egészséges, koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató személy látogathatja.

A gyakorlati képzés igazodjon a gyakorlati képző munkaidejéhez és a feladatellátás jellegéhez. A gyakorlati képző munkarendjében bekövetkező változáshoz a gyakorlati oktatási idő is igazodjon.

Kérjük, hogy haladéktalanul értesítse kamarai duális képzési tanácsadóját, illetve a tanulója iskoláját, amennyiben nem tudja megoldani, biztosítani az elkövetkező időszakban tanulója gyakorlati képzését!

További információt kérhet az alábbi linken található elérhetőségeken duális képzési tanácsadóinktól:

Szakképzés

Egyedi Miniszteri Határozat az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS- CoV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére kihirdetett veszélyhelyzet során a szakképzésre vonatkozó szabályokról: