Változtak a Széchenyi Hitelkonstrukciók szabályai és nyomtatványai!

Bár a járványhelyzet miatt maradtak az átmeneti „Plusz” konstrukciók 2021. június 30-ig, az év elejével változások is történtek a Széchenyi Hitelkonstrukciók szabályaiban.

A jelenlegi szabályok szerint Meghatalmazott 2021. január 1. után kizárólag a hiteligénylő Vállalkozás tulajdonosa (résztulajdonosa) / együttes képviseleti jog esetén bármelyik képviselője/ az előbbi személy, illetve Vállalkozás képviselője (képviselői) közeli hozzátartozója /a Vállalkozás alkalmazottja / a Vállalkozás könyvelője lehet. Egyéb Meghatalmazottak (pl. pénzügyi tanácsadók) által benyújtott hitelügyletet az Irodák nem fogadhatnak be.

Az egyes támogatási kategóriák összeszámítására, illetve halmozhatóságára vonatkozó szabályok is megváltoztak. Ezt a mindenkor hatályos egyéb szabályokat részletesen a KAVOSZ Zrt. honlapján közzétett ún. Kumulációs táblázat tartalmazza. Az Agrár Széchenyi Kártya támogatási keretei is megváltoztak, már nem a Gazdálkodó dönti el, hogy az átmeneti, vagy a csekély összegű támogatásból részesül-e.

Módosultak a hitelkiváltásra vonatkozó szabályok a 2021. január 1-je után befogadott kérelmek esetén, illetve a kamatfizetésre vonatkozó türelmi idő 2021-ben már nem biztosított.

A Széchenyi Turisztikai Kártya már csekély összegű jogcímen nyújtott támogatás mellett is nyújtható (amelyhez teljes 100 % kezességi díjtámogatás biztosított, az átmeneti SZTK-tól eltérően).

A mindenkor aktuális nyomtatványok a kavosz.hu  honlap dokumentumtárában találhatóak, illetve a befogadó irodákban igényelhetőek.
A Széchenyi Kártya Program összes hiteltermékére vonatkozóan a területi kereskedelmi és iparkamarák irodáiban teljes körű tájékoztatással állunk a vállalkozások rendelkezésére ellenszolgáltatás (pl. sikerdíj, jutalék, ügynöki díj, tanácsadói megbízási díj) nélkül.

Bővebb információ