Kutatási felhívás: egészségügyi beavatkozás az AMR kialakulásának és terjedésének megelőzésére vagy csökkentésére

A JPIAMR (Joint Programming Initiative on Antimicrobial Ressistance) nemzetközi pályázati felhívást indít az ERA-NET JPIAMR-ACTION keretében. A One Health beavatkozások felhívása az AMR (Antimicrobial Ressistance) kialakulásának és átadásának megakadályozására vagy csökkentésére keres megoldásokat.

 

A felhívás az Európai Bizottság pénzügyi támogatásával a JPIAMR 21 tagországának 30 finanszírozó szervezetét tartalmazza, Magyarországon a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az együttműködő szervezet. A becsült teljes költségvetés 24,9 millió euró.

A One Health beavatkozások felhívása az AMR kialakulásának és átadásának megakadályozására vagy csökkentésére kétlépcsős eljárás.

2021. január 14. – Megnyílt a felhívás

2021. március 16. (CET 12:00) – Az előterjesztések benyújtásának határideje

2021. július 12. – A teljes javaslatok benyújtásának határideje

További kérdések esetén a felhívás titkársága áll rendelkezésre a következő e-mail címen:

 

Információ és alkalmazás

Webinar az érdeklődők számára

2021. január 28-án élő webináriumot tartottak, amely bemutatta a felhívást és a partnerkereső eszközt. A felhívásban résztvevő finanszírozók képviselői élőben válaszoltak a kérdésekre.

A webinárium előadásai mostantól a JPIAMR YouTube csatornán jelentek meg.

A Kérdések és válaszok összefoglalása itt található: Kérdések és válaszok internetes szeminárium a pályázók számára 2021. január 28

 

Partnerkereső eszköz

A hálózatépítés és a konzorciumok létrehozásának megkönnyítése érdekében egy partnerkereső eszközt hoztak létre a pályázók számára.

Az eszköz több céllal is használható:

Projektet kereső partner: Egyéni kutatóként vagy egy laboratórium vagy kutatócsoport képviselőjeként olyan projektet keres, amelyhez csatlakozni kíván.
Projekt keres partnert: Ha konzorciumot akar építeni egy meglévő projekt köré, és partnereket szeretne találni a projektötleteihez.

További információ a felhívásról