Meghosszabbították egyes gazdaságvédelmi intézkedések időbeli hatályát

A március 27-én megjelent 52. számú Magyar Közlönyben található a veszélyhelyzet ideje alatt egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről szóló kormányrendeletek módosításáról szóló 147/2021. (III. 27.) számú kormányrendelet

A kormányrendelet rendelkezései szerint a 485/2020. (XI. 10.) kormányrendeletben rögzített bértámogatás igénylésének lehetőségét 2021. április hónapra is meghosszabbítja. Ugyancsak meghosszabbodnak április hónapra az adófizetési kedvezmények időtartama is.

Könnyítést jelent a bértámogatás igénybevételénél, hogy azon munkáltatók, akik 2021. március 27-ig nyújtottak be kérelmet a bértámogatás igénybevételére, a már benyújtott kérelemben szereplő munkavállaló tekintetében nem kell újabb kérelmet benyújtania. Amennyiben valamely oknál fogva a már benyújtott kérelemben szereplő munkavállaló esetében nem kívánja április hónapban igénybe venni a bértámogatást, ezt 2021. április 6-ig kell jeleznie a kormányhivatal felé. Ha a lemondó nyilatkozat nem érkezik be a kormányhivatalhoz, a bértámogatási kérelem automatikusan meghosszabbodik április hónapra is.

2021. április hónapra meghosszabbodik a bérletidíj-fizetési mentesség is, melynek részleteit a 52/2021. (II. 9.) kormányrendelet tartalmazza.

 

Magyar Közlöny 52. szám

 

Kapcsolódó cikkek

Bértámogatási előlegigénylés részletei

Hogyan igényelhető a bértámogatás március hónapra?

Márciusra nem kell katát fizetni – részletek

Adófizetési kedvezmények márciustól – Bővül a kör

Bérleti díj kedvezmény március hónapra