Vállalkozói pódium: pécsi influencer anyuka inspirálta a baranyai vállalkozókat

Ma még szokjuk a szót, influencer, sokan nem is tudják, hogy mit csinál, csak azt gondolják, hogy az ismertségével keres sok pénzt. A virtuális világban az elmúlt öt évben jelentős rajongótáborra tett szert egy pécsi háromgyermekes anyuka, Csíkos Andrásné Juca, azaz Activemum, aki otthoni tornagyakorlataival hódította meg az internetet. Ma 180 ezer követője van az egyik közösségimédia-felületen, többek között megjelent már az amerikai és a brit Cosmopolitan-ben, a Daily Mail-ben, az amerikai Shape-ben, de több hazai médiumban is. Ő volt az első vendég a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Kis- és Középvállalkozás Fejlesztési Bizottsága által indított Vállalkozói pódiumon szeptember 8-án.

Bővebben…

Tájékoztatás az ágazati bértámogatás változásairól

A 73. számú Magyar Közlönyben megjelent, hogy 2021.05.01-től változott az ágazati bértámogatásban és az adókedvezményben részesülők köre. Emellett fontos kiemelni, hogy amennyiben a továbbiakban nem tart a vállalkozás igényt a támogatás folyósítására, abban az esetben 2021.05.05-ig jelezniük kell a Kormányhivatal felé ezt a szándékukat a Hosszabbítás elutasítása című dokumentum benyújtásával.

Bővebben…

Kormányrendelet a harmadik lépcsőről – részletesen

A 194/2021. (IV. 26.) kormányrendelet, mely a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatáról rendelkezik, három kormányrendelet rendelkezéseit módosítja. Mindhárom kormányrendelet módosítása azt követő napon lép hatályban, amikor megtörténik a 4.000.000. COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisának beadása.

Bővebben…

Az éttermek teraszainak újranyitási szabályai

Amennyiben a beadott oltások száma meghaladja a 3,5 milliót nyithatnak a teraszok.

Megjelent a szabályozás a Magyar Közlönyben (484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet módosítása), mely  elindítja a vendéglátó egységek fokozott nyitását.

Az éttermeknek/vendéglátó egységeknek a következő szabályokat kell figyelembe venniük:

  • A vendéglátó üzletek kerthelyiségei és teraszai fogadhatnak vendégeket reggel 5 és este fél 10 között.
  • A kültéri egységekben nem kell a vendégeknek maszkot viselniük, viszont zárt térben (pl.: rendeléskor) kötelező számukra is a maszk viselése (kivéve azoknak, akiknek a rendelet szerint korábban az utcán sem kellett).
  • A személyzet számára kötelező a maszk viselése
  • A szabályok betartatásáért a vendéglátó üzlet üzemeltetője, illetve vezetője a felelős.
  • A vendéglátó egységek zárt terében az elviteles ételek kiadása és a mellékhelyiség használata kivételével csak a személyzet tartózkodhat.
  • Munkahelyi étkezdék, büfék, szálláshelyek éttermei, oktatási/egészségügyi intézmények menzái/büféi esetében zárt térben is történhet a kiszolgálás és a fogyasztás, amennyiben ott csak az adott intézmény munkavállalói/szállóvendégei/tanulói kerülnek kiszolgálásra.

     

    Bővebben: 175/2021. (IV. 15.) Korm. rendelete