Fenntarthatósági pályázati program – akár 4,5 millió Ft támogatás nemzetközi rendezvényen, kiállításon való megjelenéshez

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a fenntartható fejlődéshez hozzájáruló terméket vagy szolgáltatást előállító hazai vállalkozások piacra jutásának előmozdítása céljából 205 millió forintos keretösszegű pályázati felhívást tett közzé.

A pályázat célja vissza nem térítendő költségvetési támogatás biztosítása annak érdekében, hogy előmozdítsa a fenntartható fejlődéshez hozzájáruló terméket vagy szolgáltatást előállító hazai cégek (start-upok, kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok), szakmai szervezetek, felsőoktatási intézmények piacra jutását. A korábbi támogatott tevékenységek körét kibővítve a fenntartható fejlődés teljes spektrumára koncentrál (vízgazdálkodás, energia, közlekedés, hulladékgazdálkodás, élelmiszeripar, okos városfejlesztés), és kiemelt szerepet juttat a digitális marketingtörekvéseknek.

A pályázat keretében 370.000 Ft-tól max. 4,5 millió Ft-ig lehet támogatási kérelmet benyújtani. Pályázat benyújtására konzorciumi formában nincs lehetőség.

A pályázat keretében az alábbi tevékenység támogathatóak:

a, fenntarthatósággal foglalkozó nemzetközi rendezvényen, kiállításon történő megjelenés,

b, digitális marketingtevékenység a fenntartható szemlélet előmozdítása, illetve fenntartható termékek és szolgáltatások népszerűsítése érdekében nemzetközi rendezvényen, kiállításon történő megjelenés céljából.

A pályázati felhívás keretében egy pályázó az a) és b) tevékenységi kategóriák közül mindkét kategóriában nyújthat be pályázatot, de kategóriánként kizárólag egy pályázatot. Minden kategóriára önálló pályázat benyújtása szükséges.

  • min. igényelhető támogatási összeg az a) pontban meghatározott tevékenység esetén a start-upok, felsőoktatási intézmények számára 370.000 Ft, a max. igényelhető támogatási összeg 2.000.000 Ft. A támogatás intezitása 70%.
  • min. igényelhető támogatási összeg az a) pontban meghatározott tevékenység esetén a kkv-k, nagyvállalatok, szakmai szervezetek számára 800.000 Ft, a max. igényelhető támogatási összeg 4.500.000 Ft. A támogatás intezitása 50%.
  • min. igényelhető támogatási összeg a b) pontban meghatározott tevékenység esetén a start-upok, felsőoktatási intézmények számára 1.000.000 Ft, a max. igényelhető támogatási összeg 4.000.000 Ft. A támogatás intezitása 70%.
  • min. igényelhető támogatási összeg a b) pontban meghatározott tevékenység esetén a kkv-k, nagyvállalatok, szakmai szervezetek számára 1.000.000 Ft, a max. igényelhető támogatási összeg 4.000.000 Ft. A támogatás intezitása 50%.

A támogatás formája vissza nem térítendő költségvetési támogatás.

Pályázatok benyújtásának határideje 2021. május 28.

A teljes kiírás elérhető a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján: Fenntarthatósági pályázati program