IPAR 4.0 szakmai érem – pályázat

Az Ipar 4.0 szakmai érem szervezetek részére adományozható, az Ipar 4.0 átállás során elért jelentős teljesítmények, sikerek elismeréseként.

Immár másodszor kerül sor a szakmai érem odaítélésére. A kitüntetendő szervezetek kiválasztása pályázat keretében történik.

Az Ipar 4.0 szakmai érem szervezetek részére adományozható, az Ipar 4.0 átállás során elért jelentős teljesítmények, sikerek – elismeréseként, az alábbi kategóriákban:

Ipar 4.0 digitalizációs technológiát sikeresen bevezető, illetve egyéb jelentős, kapcsolódó innovatív tevékenységet megvalósító kis- vagy középvállalkozás;
Ipar 4.0 digitalizációs technológiát sikeresen bevezető, illetve egyéb jelentős, kapcsolódó innovatív tevékenységet megvalósító nagyvállalat;
Ipar 4.0-hoz kapcsolódó, átfogó, az Ipar 4.0 digitális átállást nagyban segítő oktatási, képzési programot megvalósító szervezet (egyetem vagy vállalat);
Ipar 4.0 eredetű jelentős kutatást, fejlesztést vagy innovációt megvalósító szervezet (egyetem vagy vállalat).

Az elismerés adományozását az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség (Ipar 4.0 NTPSz) elnöke kezdeményezi. Évente legfeljebb 4 érem adományozható, kategóriánként 1-1 érem. A 2021. évi elismerés átadása várhatóan 2022 tavaszán ünnepélyes keretek történik meg.

A pályázat benyújtására vonatkozó információk

A pályázatot az Ipar 4.0 Szakmai Érem Adatlap kitöltésével lehet benyújtani.

A pályázattal kapcsolatos esetleges kérdéseket a   e-mail címre várják.

A kitöltött Adatlapot (szerkeszthető word formátumban és cégszerűen aláírt, szkennelt pdf formátumban), továbbá a szükség esetén egyéb csatolni kívánt szakmai anyagokat (pl. videók, csatolmányok) elektronikus adathordozón, postai vagy személyes úton a Szövetség titkárságára szükséges eljuttatni: 1111 Bp. Kende utca 13-17. Várgedő Tamás nevére.

A beérkezési határidő: 2021. december 15. 12:00

A pályázatok értékelése, döntés

A Javaslattételi Bizottság az Ipar 4.0 NTPSz által felkért szakértőkből áll. Az Adatlapok értékelését követően a szakértők, amennyiben szükséges, az elismerésre legesélyesebb, rövidlistára kerülő cégeknél, szervezeteknél tett személyes helyszíni látogatások során győződnek meg a pályázatban feltüntetett információk megalapozottságáról (várhatóan 2022. január-február folyamán).

A bírálóbizottság a bemutatott megoldás eredetisége, eredményessége és társadalmi hasznossága mellett a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli.

Az elismerés adományozására vonatkozó javaslatokat az Ipar 4.0 NTPSz elnöke terjeszti fel döntésre az innovációért és technológiáért felelős miniszterhez.

 

További információ és letölthető adatlap