I3 – pályázat okos gyártás támogatására (Innovation investments Strand 2a (I3-2021-INV2a))

Ez a kiírás az új vagy továbbfejlesztett termékek, eljárások vagy szolgáltatások szállításának javítására összpontosít a feldolgozóiparban. A fejlett gyártás keretében a tudást és az innovatív technológiákat komplex termékek előállítására és a folyamatok javítására használják a hulladék, a szennyezés, az anyagfelhasználás és az energiafelhasználás csökkentése érdekében. A fejlett gyártás fontos elemei a robotika, a 3D és 4D nyomtatás, a mesterséges intelligencia, valamint a modellezéshez használt nagy teljesítményű számítástechnika.

A jelen pályázati felhívás e témakörben támogatja az új vagy továbbfejlesztett gyártási megoldások bevezetését célzó interregionális innovációs beruházásokat, valamint az ipar támogatását a digitalizáció kihívásaival való szembenézéshez és a környezetileg fenntarthatóbb termelésre való áttérés elősegítéséhez (a mérgező anyagoktól mentes környezet érdekében a nulla szennyezés elérése).

A támogatás legalább 70%-át vállalkozásokba történő beruházásokra kell fordítani.

 

E felhívás keretében 2021-ben az I3 munkaprogram következő területét hajtják végre:

Pénzügyi és tanácsadói támogatás az értékláncok fejlesztéséhez a kevésbé fejlett régiókban (2a. terület).

A felhívás független jogi személyekből álló konzorciumokra összpontosít, amelyek a négyágú ökoszisztéma keresleti és kínálati oldalának szereplőit egyaránt lefedik.

 

Teljes pályázati kiírás (angol nyelven)

 

Beadási határidő (első kör): 2022. február 1.