A Mischler Bisztró után hamarosan új cukrászda és cukrászműhely nyílik

Néhány hónappal ezelőtt nyitott az igazán látványos Mischler Cukrászda & Bisztró a pécsi Árkád bevásárlóközpont emeletén, de a földszinten működő cukrászda is fogadja a vendégeket. Sőt, amikor Miszler Miklóstól, az egységeket működtető vállalkozás vezetőjétől várjuk a Mi újság? kérdésre a választ, egy új cukrászműhely és a hozzá tartozó cukrászda közeljövőbeni megnyitásával is rá tud licitálni az előzőekben ismertetett korántsem elhanyagolható teljesítményre.

– Tulajdonképpen egy váratlan eseményt követően tudtuk megnyitni az Árkádban a cukrászda-bisztrót: a pandémiás időszak a vendéglátó szektort érintő negatív hatása miatt zárt be az előző bérlő, így felszabadult a hely. Korábban többször egyeztettünk az Árkád menedzsmentjével, mert szerettük volna bővíteni a földszinti egységünket, mivel ott olyan jelentős a forgalmunk, hogy sokszor ülőhelyhiánnyal küzdünk. Az új hely új lehetőségeket is kínált, ezért nemcsak egy cukrászda, hanem egy étterem is helyet kapott a területen, úgy, hogy még fagylaltot is árusítunk. Pécsett nincs még egy hely, ahol egyszerre érhető el e három szolgáltatás. Amiatt is érdekes még a Mischler Cukrászda & Bisztró, mert az Árkádban ez az egyetlen olyan hely, ahol kiszolgálás van. A kínálatunkban francia desszertek, olasz alapanyagból készült fagylaltok és egy klasszikus magyaros konyha szerepel. Szintén újszerű az Árkádban, hogy alkoholos és alkoholmentes koktélok is szerepelnek az itallapon.

– Ön is említette, hogy a pandémia nem kedvezett a vendéglátásnak. Akkor mondhatni, hogy bátorság volt ennek az egységnek a megnyitása?

– Az élet fogja eldönteni, hogy ez most nagy bátorság és egy jó befektetés volt vagy hogy nem láttuk át megfelelően a szituációt. Minden egyes apró korlátozás után egyértelműen forgalomcsökkenés tapasztalható. De bizakodóak vagyunk, hogy lassan magunk mögött tudhatjuk a vírust, illetve van egy-két olyan kormányzati intézkedés a bérekkel kapcsolatosan, ami remélhetőleg hosszabb távon segíteni fogja a költést. Akár a nyugdíjakat érintő változásokra is gondolhatunk, mert szép számmal vannak nyugdíjas vásárlóink, vendégeink is. Az eddig létrehozott vállalkozásaink mind működnek, ebben az esetben is hosszú távú bérleti szerződést kötöttünk. Reménykedve nézek a jövőbe, emiatt is fejlesztjük folyamatosan a vállalkozásunkat.

– Mi lesz a következő lépés?

– Még az idei év első felében szeretnénk átadni az új cukrászműhelyünket, ahol egy új cukrászdát is nyitunk Pécsett az egyetemi városrészben. 2018 végén vásároltuk meg az ingatlant, majd elindult a tervezés, a tendereztetés és 2020 őszén kezdtük el az építkezést. Az üzemet rendkívül céltudatosan terveztük meg, ez már egy olyan cukrászüzem lesz, ami lényegesen nagyobb lesz a korábbinál. Hűtőkamrákkal, mélyhűtőkamrával, hatalmas terekkel, újabb gépekkel, nagyobb felületekkel, ez várhatóan hosszú évekre biztosítja számunkra a hátteret ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű süteményt tudjunk termelni és azokat ideális körülmények között tárolni. És ha már az ember létrehoz egy cukrászüzemet, főleg az egyetemi városrészben, akkor ehhez szerintem egy cukrászda is dukál. Egy  galériás helyet kell elképzelni, kerthelyiséggel, klasszikus cukrászdai miliővel.

Azt gondolom, hogy egy vállalkozást mindig kell fejleszteni. Rengeteg pénzt forgatunk vissza a beruházásokba és hiteleket is vállalunk. A jövő abban van, hogy mind jobbá váljunk a humán erőforrás és az infrastruktúra tekintetében, mert csak így tudunk egyre igényesebb termékeket, szolgáltatásokat létrehozni. Magam kifejezetten a minőségi, adott koncepció szerint összeállított dolgokban hiszek, ez vonatkozik egy ingatlanra és egy süteményre is. A vásárlók is mind jobban igénylik a magas színvonalat, már nem elég egy valahogyan berendezett üzlet vagy egy „így is jó lesz” gondolatisággal elkészített sütemény. Ha ízvilágban, állagokban, megjelenésben olyat tudunk nyújtani, amivel a vendégek fogyasztási igénye is egyre magasabb szintre fejlődik, annak hatásaként ők is a minőségi szolgáltatásokat fogják keresni.

– A fejlesztéseket tudatos stratégia szerint hajtják végre vagy maga az élet mutatja meg, hogy mi lesz a következő lépés?

– Elsősorban az élet, a fejlődés diktálja, mert hiába tervezgetek, ha nincs meg a háttere. 2015-ben létrehoztuk a cukrászdát az Árkád alsó szintjén, ez egy-két év alatt gyorsan felfutott. Olyan nagy lett a forgalmunk, hogy egy-egy időszakban gondot okozott, hogy annyi terméket tudjunk termelni vagy megfelelő körülmények között tárolni, amennyire kereslet van. Ez korlátozta a kapacitásainkat, ezért merült fel az új cukrászműhely megépítésének igénye. Figyelni kell a változásokra, mert ezek megmutatják a következő lépést.

K.T.