Zöldinnovációs építészet

Hasznos kiadványok készültek az építésgazdaság aktuális kérdéseiről

A GREENOLOGY Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont megalakulásának célja az volt, hogy segítse a hazai gazdaságot a zöld, innovatív és fenntartható átállásban. A Tudásközpont első kutatási projektje az aktuális építésgazdasági zöldinnovációs kérdésekkel foglalkozott. A kutatási eredményeket a Tudásközpont 4 kötetben prezentálja. Mindegyik kötet az építésgazdaság egy-egy aktuális kérdésével foglalkozik.

Az első kötet segítséget nyújt abban, hogy a felújításaink a környezeti, gazdasági és társadalmi fenntarthatósági elvek szolgálatába állíthatók legyenek. A második a moduláris építészet adta előnyöket népszerűsíti. A harmadik kötetben az építőanyag- és építőipari innovációs paletta kerül bemutatásra. A negyedik kötet fő témája pedig az építésgazdaság hulladékkeletkezésének csökkentési megoldásai, a keletkező hulladékok körforgásba való vezetésének lehetőségei.

A kötetek mellett a Tudásközpont készített egy Kisokost is, amely azokat a szempontokat veszi számba, melyek környezetünk védelmét szem előtt tartva, fenntartható alapanyagok, technológiák alkalmazásával teszik kivitelezhetővé a lakásépítést vagy felújítás beruházást.

A kiadványok az alábbi linken elektronikus formában is elérhetőek: http://www.greenology.hu/