Környezet Védelméért díj 2023 – Pályázati felhívás

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) pályázatot hirdet a Környezet Védelméért díj elnyerésére.

A KSZGYSZ által 2001-ben alapított díj célja, hogy felhívják a figyelmet az e területen elért eredményekre, innovációkra, kutatásokra, ezzel is inspirációt nyújtva mindazoknak, akik a környezetvédelem területén tanulnak-dolgoznak, a zöld gazdaság megteremtésén. Szövetségük több mint 260 tagvállalata munkálkodik e célok elérésén és taglétszámuk folyamatosan növekszik.

A Környezet Védelméért díjjal  a szakmai zsűri olyan kiemelkedő tevékenységeket díjaz, amelyeket a társadalom érdekében, a környezet terhelésének csökkentése, a környezetszennyezések megszüntetése, a fenntarthatóság és a körforgásos gazdasági modell érvényesítése érdekében végeznek.

A Környezet Védelméért díj 2023. évi pályázati felhívása 3 kategóriában várja a jelöléseket az alábbi linken: magánszemély, ifjúsági/diák és vállalkozás.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. március 11. 23:59.
A zsűri döntésének határideje:
2024. március 25., melyről valamennyi pályázót, ajánlót írásban értesítenek.

LIFE 2022 – új zöld és körkörös pályázatok

A LIFE (Programme for the Environment and Climate Action) program az EU környezetvédelmi és éghajlat-politikai finanszírozási eszköze. A LIFE az egyetlen uniós forrás, amely dedikáltan környezet- és természetvédelmi, valamint éghajlat-politikai célkitűzéseket támogat, 2022-ben 34 pályázati felhívással.

Bővebben…

(Ön)értékelés – mit nyerhetünk a körforgásos gazdaságból? (3. fókuszcsoport)

A Circular SMEs Scan Erasmus+ projekt célja, hogy a digitális korszak innovatív gyakorlatainak támogatásával olyan önátvilágító és tanulási platformot hozzon létre, amely a KKV-k körforgásos gazdasággal kapcsolatos készségeit-kompetenciáit fejleszti.

Bővebben…

KKV-k a körforgásos gazdaságban – Circular SMEs Scan

Elkészült az 1. hírlevél a CSS című Erasmus+ projektben, amelyben a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. vezetőpartnerként vesz részt. A Circular SMEs Scan Erasmus+ projekt célja, hogy a digitális korszak innovatív gyakorlatainak támogatásával olyan önátvilágító és tanulási platformot hozzon létre, amely a KKV-k körforgásos gazdasággal kapcsolatos készségeit-kompetenciáit fejleszti.

Bővebben…

KKV-k a körforgásban – kiaknázatlan lehetőségek

A KKV-k körforgásos, fenntartható, környezet- és klímabarát működése előnyt jelent a versenytársakkal szemben. Ugyanakkor több mint 25 millió európai KKV kihívásokkal szembesül a lehetőségek kiaknázásánál, mivel nem rendelkeznek a nagyvállalatokéhoz hasonló tudással, illetve megfelelő anyagi és tárgyi forrásokkal, amelyek szükségesek a változtatások megvalósításához.

Bővebben…

NECSTouR AGM 2021 – személyes és online üzletember találkozó

A NECSTouR Annual General Meeting (AGM) 2021 idén az ausztriai Alpbach-ban kerül megrendezésre, de a jelenlegi helyzetre való tekintettel a részvétel online is lehetséges. A résztvevőket a helyszínen izgalmas turizmussal kapcsolatos előadások és programok várják. Az online térben előre szervezett virtuális üzleti tárgyalások lebonyolítására, valamint virtuális szakmai vitákon és workshopokon való részvételre van lehetőség.

Az esemény fő témái:

  • korszerű fejlesztések és innováció a vendéglátóiparban
  • hatékonyságnövelés, digitális megoldások
  • fenntartható működés

A részletes program ITT tekinthető meg.

Regisztrálni itt lehet:

REGISZTRÁCIÓ