Bemutatkozik a Stang Bádogos Kft.

A Dél-Dunántúli Klaszter (menedzsmentszerv: PBKIK) nemrégiben a Stang Bádogos Kft.-vel bővült. A cég terveit Stang Ákos, a vállalkozás alapítója és ügyvezetője ismertette a klaszter menedzsmentjével, majd üzemlátogatásra is sor került a bólyi telephelyen.

Stang Ákos 1999-ben egyéni vállalkozóként kezdte tevékenységét, majd 2004-ben megalapította a Stang Bádogos Kft-t. Mára a cég éves árbevétele meghaladja a 750 M Ft-ot és 30 főt foglalkoztat. A kezdetektől fogva bádogos munkát végeznek és fémlemez fedéseket készítenek. Később lapostető szigeteléssel, bérgyártással és szerelt homlokzatburkolatok készítésével kezdtek foglalkozni.

Az évek során homlokzatburkolat készítéssel és lapostető szigeteléssel is nyertek Év tetője kategóriadíjat, fémlemezfedéssel több nívó- és kategória díjat, valamint világbajnoki címet is nyertek.

2021-ben bólyi telephelyére költözött a cég, itt egy vékonylemez megmunkáló üzemet alakítottak ki, ahol 8,2 m-ig élhajlítással, szalag hasítással, táblásítással, profilozott homlokzatburkolat és tetőfedések készítésével foglalkoznak. Célul tűzték ki, hogy a vékonylemez megmunkálás területén is a kivitelezéshez hasonló sikereket érnek el. Széleskörű szolgáltatással, magas minőségű egyedi fémlemez termékekkel látják el a bádogosokat, csarnoképítőket, lapostető szigetelőket, árnyákolástechnikai, valamint nyílászáró gyártókat.

A Kft. folyamatos infrastrukturális és technológiai fejlesztései 2010-től felgyorsultak, részben pályázati forrásokból. Többek között telephely fejlesztés 400 M Ft értékben, gépberuházás több, mint 500 M Ft értékben történt.