Üzemlátogatás a Zipernowsky Károly Műszaki Technikum diákjai részére a DDGK tagvállalatainál

Idén immár 6. alkalommal kerül kiosztásra a DDGK Ösztöndíj a BMSzC Zipernowsky Károly Műszaki Technikum végzős technikusai között. Az ösztöndíj elnyerésének feltétele pályázó diákonként 3 üzemlátogatás volt a klaszter tagjainál.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter a Lőrincz Alapítványával közreműködve összesen 300.000 Ft-tal jutalmazza a 2021/22-es tanévben a BMSzC Zipernowsky Károly Műszaki Technikum legkiemelkedőbb végzős technikusait gépgyártástechnológiai-, mechatronikai- és elektronikai technikus szakokon. A fejenként 100.000 Ft-os támogatást minden szakról 1-1 tanuló nyerheti el. A tanulmányi eredmények mellett céglátogatásokon is részt kellett venniük a pályázóknak, hiszen az ösztöndíjnak pályaorientációs célja van; a fiatalokat és szüleiket meg szeretnénk ismertetni a helyi vállalati szférával. Továbbá nem titkolt célkitűzés, hogy a kimagaslóan teljesítő diákok a klaszter valamelyik tagvállalatánál helyezkedjenek el munkavállalóként.
A diákok a Forsz Kft.-nél a szerszámgyártással és karbantartással, a Somapak Kft.-nél és a Körber Hungária Gépgyártó Kft.-nél feldolgozóiparban alkalmazott berendezések gyártásával ismerkedhettek meg, a KONTAKT-Elektro Kft.-nél pedig a PLC programozás gyakorlati alkalmazásait és a hidrogéntechnológiát mutatták be az érdeklődőknek.
Köszönjük továbbá az Aquacut Kft., a Büttner Kft., a Matro Kft., a Lakics Kft., a Sampo Kft., a Spitzer Silo Pécs Kft. és a Strauss Metal Kft. által felajánlott üzemlátogatási lehetőségeket is.