Hírlevél – 2022. 09. 01.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Vállalkozz takarékosan!
Eljött a pillanat, amikor nincs tovább: mindenkinek, a magánembereknek és a vállalkozásoknak is át kell gondolniuk, hogyan tudják kisebb költségekkel fenntartani magukat. A fűtés, a villamos energia, az üzemanyag ára az egekben, amire nincs hatásunk – arra viszont van, hogy ezekből mennyit használunk.


Repüléstörténeti siker
A Magnus Fusion 212 sikeresen átrepülte az Atlanti-óceánt és megérkezett New Yorkba.

Egységes szabadalmi rendszer
Az EU egységes piaca az innovációba történő beruházások előmozdításának új korszakába lép. Az egységes szabadalom és az egységes szabadalmi bíróság régóta várt bevezetése, amely 2023 elején kezdi meg működését, fellendíti a szellemi tulajdon szempontjából intenzív áruk és szolgáltatások fejlesztését és kereskedelmét, felpezsdíti a közvetlen külföldi befektetések áramlását, és megkönnyíti az európai innovatív kkv-k méretnövelését.


Digitális transzformáció – segítünk a kezdeteknél!
Az elmúlt években a digitalizáció és az Ipar 4.0 körüli felhajtás sok kis- és középvállalkozást elbizonytalanított: Most már teljesen digitalizálnom kell a vállalkozásomat? Mivel kezdjem? Melyek a számomra megfelelő technológiák? Megvannak egyáltalán a szükséges előfeltételeim és erőforrásaim? Ezekre a kérdésekre adhat választ az ADAPTION felmérés, és hozzá kapcsolódó tanácsadás, melyet kamaránk munkatársai mellett a projektben részt vevő szakemberek, és a BME Ipar 4.0 Technológiai Központ szakértői is támogatnak.

PÁLYÁZATOK

Pályázati felhívás – Mestervizsga bizottsági tagok részére
Kamaránk pályázatot hirdet Mestervizsga Vizsgabizottsági Tagok névjegyzékébe való felvételre.

V4 startup force
A V4 Startup Force program egy négyhetes hibrid program, a V4 országaiba induló startupoknak, akik gyakorlati mentorálásban is részesülnek, hogy felkészüljenek a személyre szabott üzleti találkozókra mind a négy országban. Az első három hét online zajlik, majd offline napokkal zárul a program Budapesten.

Womentoring – vállalkozásfejlesztési program nőknek
A Design Terminál programja minden olyan anyának szól, aki nem szeretne választani család és karrier között. A Womentoring program lehetőséget nyújt a fejlődésre szakmai programok és a személyre szabott mentorálás segítségével. A nyolc alkalmas program végén magabiztos üzleti tudással, hasonló helyzetben lévő anyukákból és szakmai mentorokból álló kapcsolati hálóval lesznek gazdagabbak a résztvevők.

Pályázati felhívás: Újgenerációs szekvenálás az onkológiában
Az oncNGS konzorcium pályázati felhívása piaci szereplők számára új, megfizethető megoldások kutatás-fejlesztésére a legjobb NGS-tesztek biztosítása érdekében minden szolid tumoros/limfómás beteg számára.

Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívás
A Díj, melyet évente általában heten nyerhetnek el, az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő, a határainkon belül vagy kívül élő, kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató magyar szakemberek fokozott erkölcsi elismerését szolgálja.

„Minőség-Innováció 2022” – hazai forduló
Magyarország 2013-ban kapcsolódott be az évente megrendezett „Minőség-Innováció” pályázatba, amely az innovációs teljesítmények nemzetközi megmérettetésére ad lehetőséget, elsődlegesen a vevői-fogyasztói igények szempontjait állítva fókuszba.

EIT Digital Challenge – 2022
Elindult az EIT Digital Challenge 9. kihívása, amely a digitális deep tech scaleup vezető páneurópai versenye. A 20 legjobb jelentkező meghívást kap egy exkluzív eseményre, amelyen szakértői zsűri előtt mutathatják be projektjüket, és részt vehetnek üzletember találkozón vállalatokkal és befektetőkkel.

Women TechEU második felhívás – 10 millió eurós költségvetéssel
Idén akár 130, nők által vezetett, deep-tech startup is nyerhet finanszírozást és vállalkozásgyorsító szolgáltatásokat, hogy a jövő női technológiai vezetőivé válhassanak.

LIFE 2022 – új zöld és körkörös pályázatok
A LIFE (Programme for the Environment and Climate Action) program az EU környezetvédelmi és éghajlat-politikai finanszírozási eszköze. A LIFE az egyetlen uniós forrás, amely dedikáltan környezet- és természetvédelmi, valamint éghajlat-politikai célkitűzéseket támogat, 2022-ben 34 pályázati felhívással.

K+F+I fejlesztési képességek növelése a ZalaZONE szolgáltatásaival
A pályázat célja, hogy a KKV és startup szektor kutatás fejlesztési és innovációs képességeit növelje az Autóipari Próbapálya Zala Kft. szolgáltatásai révén.
Korábban megjelent pályázatok

RÖVID HÍREK

Járjuk a régiót, gyűjtjük az információkat, tapasztalatokat!

Heti jogász 2022. 33. hét

2022. szeptemberben alkalmazott üzemanyagárak

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Exkluzív, prémium minőségű luxus orvosi egyenruhák horvát gyártója forgalmazókat keres az EU-ban. További infromációt kérek >>>


Finn vállalkozás habosított műanyag alkatrészek beszállítóját vagy gyártóját keresi. További infromációt kérek >>>


Lengyel bútor- és kárpitgyártó eladná a céget, ezért befektetőket keres. További infromációt kérek >>>


Német ipari ügynökség esztergáláshoz és maráshoz használt alkatrészek, valamint rugók és hajlított csőalkatrészek beszállítóit keresi. További infromációt kérek >>>


Szlovákiai egyetem partnereket és koordináló partnereket keres a HORIZON-CL5-2022-D3-03-01: Innovatív komponensek és/vagy alrendszerek CSP-erőművek és/vagy koncentráló naphőtermikus létesítmények számára. További infromációt kérek >>>


Román startup AI navigációs alkalmazással segít a felhasználóknak elkerülni a közlekedési problémákat. A startup állami és magánszervezeteket keres smart city projektek indítására. További infromációt kérek >>>


Görög KKV partnereket keres olyan könnyűszerkezetes kompozit anyagok kifejlesztésére, amelyek továbbfejlesztett fizikai-kémiai funkcionalitással és jobb gazdasági megvalósíthatósággal rendelkeznek. További infromációt kérek >>>


Litván vállalkozás olyan használt folyékony olajos anyagokat vásárolna, amelyek finomításával további felhasználható olajtermékeket tud előállítani. A vállalat az olajokat hulladékként az R9-es hasznosítási eljáráshoz vagy bármilyen olajtermékként a kombinált nómenklatúra kódja szerint veheti át. További infromációt kérek >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


MEDICA Healthcare Brokerage Event,
2022. szeptember 1. – december 15.
Az egészségipar első számú nemzetközi találkozóhelye, a MEDICA 2022 (november 14-17.) alkalmából, az Enterprise Europe Network (EEN) nemzetközi üzletember találkozót szervez, melynek immár 20 éves hagyománya van. Idén ismét lehetőség lesz személyes találkozók lebonyolítására is a MEDICA 2022 teljes időtartama alatt. Azok számára, akik nem tudnak utazni vagy helyszíni találkozókat foglalni, 2022. december 15-ig online tárgyalási lehetőség is biztosított. Emellett webináriumok, előadások, pitchek és egyéb tartalmak is várják a résztvevőket, akárcsak 2021-ben.

RENDEZVÉNYEK


Trendek és lehetőségek a hazai éttermi életben – Oldjuk meg együtt!
 
szeptember 2. 14:00 – 16:00
Annyi mindenen vagyunk túl: Covid, bezárás, házhozszállítás, újranyitás, fertőtlenítés, munkaerő pótlása… és még mennyi mindennel kell napi szinten megküzdenünk a vendéglátásban. Ez persze csak a vállalkozói oldal. A fogyasztói szokások is gyökeresen változnak, ami a „másik oldalról” hat az éttermi vendéglátásra, napi működésre.

Kanadai üzleti szeminárium Pécsen – „Doing Business with Canada, the CETA information seminar”
szeptember 21. 14:00 – 17:00
Kanada Nagykövetsége és a Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara (CCCH), kamaránk közreműködésével, üzleti szemináriumot szervez „Doing Business with Canada, the CETA information seminar” névvel.


Az átalányadózás rejtelmei
 
szeptember 5. 14:00 – 16:00
Kamaránk és a NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóság tájékoztató fórumot szervez (hibrid formában) az átalányadózás részletszabályainak ismertetésére.

Ezüst Gazdaság – konferencia a társadalmi innovációk jegyében
szeptember 22. 15:00 – 19:00
Az Ezüst Gazdaság a 3. legnagyobb gazdaság a világon, 2025 -re várhatóan 88 millió munkahelyet tart majd fent, 5,7 trillió euró költés mellett. Konferenciánk célja, hogy fókuszba helyezze ezt az óriási, jelenleg kiaknázatlan gazdasági területet regionális vonatkozásban, és együttműködésre ösztönözze a térség gazdasági, civil, akadémiai és közigazgatási szereplőit.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas