Pályázat agrár-élelmiszeripari KKV-k számára

A Hungry EcoCities második felhívása nyílt meg február 15-én, amely az agrár-élelmiszeripari ágazatban tevékenykedő európai kkv-kat szólítja meg. A kezdeményezés célja a technológia és a művészet ötvözése, különös tekintettel az olyan sürgető problémák megoldására, mint az élelmiszer-pazarlás, a fenntartható élelmiszer-ellátási láncok kialakítása és az etikus fogyasztási gyakorlatok támogatása az EU-ban. A pályázat nyelve: angol.

Az európai agrár-élelmiszeripari ágazatban működő kkv-k jelentkezését várják az élelmiszer- és mezőgazdasági ágazatban működő, a digitális technológiákkal való kísérletezés lehetőségét bemutató, legrelevánsabb tesztelési helyszínek azonosítására és kiválasztására.

A kiválasztott pályázók a következőket kapják:

  • Legfeljebb 45 000 euró részesedési feltétel nélküli támogatás
  • Mentorálás egy 14 hónapos támogatási program során
  • Európa vezető tudományos és technológiai egyetemeinek támogatása
  • Művészi kísérletezés innovatív termék- és szolgáltatási ötletek létrehozásához
  • Hozzáférés a Hungry EcoCities számára kifejlesztett digitális projekteszközökhöz, valamint
  • a Hungry EcoCities tudásközpontjaihoz.

 

Regisztrációs határidő:

2024. május 15., 17:00 óra.

A Hungry EcoCities tájékoztató webináriumot tart:

Időpont: 2024. február 29. (csütörtök) 16:00 óra. A regisztrációhoz kattintson IDE!

További információ:

https://starts.eu/hungryecocities/

* * *

A Hungry EcoCities projektről:

A projekt célja, hogy az egészségesebb, fenntarthatóbb, felelősségteljesebb és megfizethetőbb agrár-élelmiszeripari rendszer megteremtésének sürgető kérdésével foglalkozzon. Ezt a technológia és a design újragondolásával tervezi elérni, beépítve azokat a művészetvezérelt kísérletezési és prototípusalkotási folyamatokba. A projekt arra törekszik, hogy bemutassa egy szabványosított fejlesztési keretrendszer lehetőségeit, amely lehetővé teszi az európai agrár-élelmiszeripari vállalkozások számára, hogy mesterséges intelligenciával támogatott, felelős innovációt valósítsanak meg, amely a fenntartható élelmiszerlánc egyik legfontosabb fogaskereke. Legyen részese egy olyan közösségnek, ahol az innováció központi szerepet játszik az európai agrár-élelmiszeripari ágazat forradalmasításában! (további információért látogasson el a következő weboldalra: Hungry EcoCities – S+T+ARTS.

A Hungry EcoCities projekt az Európai Unió Horizont Európa kutatási és innovációs programja által nyújtott támogatásban részesült, a 101069990 támogatási megállapodás keretében.