Megjelent a NAV 2024-es ellenőrzési terve

2024-ben a NAV ellenőrzési rendszerének kialakításában a rendelkezésre álló és egyre bővülő adatvagyon játszik központi szerepet. A NAV birtokában lévő széles körű adatok alapján lehetőség nyílik arra, hogy az ellenőrzéstípusokat az adózói magatartásokhoz igazítsák. Emellett idén a szigorú ellenőrzéseken túl az adóhatóság fókuszába kerülnek olyan eljárások is, amelyek elsődlegesen az adózók tájékoztatására, figyelmeztetésére irányulnak, és a jogkövető magatartást ösztönzik.

Bővebben…

Adófórum – eÁFA, helyi adók – Programváltozás

A Pécs-Baranyai kereskedelmi és Iparkamara Adóklubja és Gazdasági Irodája meghívja Önt az adózási aktualitásokról és változásokról szóló második ADÓFÓRUM-ra, ahol a pécsi adóhatósági főosztály főosztályvezetője a helyi adó és a NAV szakembere a februárban elmaradt ÁFA aktualitásokról tart előadást.

Időpont: 2024. március 12. (kedd)

Program: (A sorrend változtatásának jogát fenntartjuk.)

08:30 – 09:00  Regisztráció

09:00 – 10:15 ÁFA

Előadó: Zsenkovics Diána – NAV

10:15 – 10:30  Szünet – parkolási adminisztráció

10:30 – 12:00 Helyi adó aktualitások

Előadó: Dr. Gyarmati Mária – PMJV Polgármesteri hivatala Önkormányzati Adóhatósági Főosztály

 

Rendezvény személyesen kerül megtartásra, egyéb részvételi módot nem biztosítunk!

 

Rendezvényünk INGYENES, de március 11-ig megtett REGISZTRÁCIÓhoz és 2023-as évig rendezett kamarai hozzájáruláshoz kötött,

 

További információ: Sörös Dávid, 20/921-0614,

 

Regisztráció

A rendezvényre a jelentkezés lezárult.

Hogyan és mire használhatom a NAV eÁFA rendszerét?

Hogyan hat a vállalkozások működésére és a könyvelők napi munkájára az eÁFA rendszer? Az Adóhatóság tájékoztatása szerint támogatja az adókötelezettség elektronikus és pontos teljesítését, csökkenti az adminisztrációt, és kiszolgálja az adózói ügyviteli rendszerek adatigényét. Az új eÁFA bevezetésével vajon fellélegezhetnek a könyvelők és szervezhetnek minden hónap 20-a előttre is programot maguknak? Kevesebb adminisztráció és/vagy több ellenőrzési lehetőség? Valóban csak egy gombnyomás lesz az Áfabevallás?
Az ingyenes online előadásra itt tud regisztrálni.

 

Elindult az eÁFA!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az év első napján élesítette az elektronikus áfarendszert (eÁFA). Az eÁFA támogatja az adókötelezettség elektronikus és pontos teljesítését, csökkenti az adminisztrációt, és kiszolgálja az adózói ügyviteli rendszerek adatigényét. Az eÁFA-ban először 2024. február 1-jétől nyújtható be áfabevallás, de már most kipróbálhatók a rendszer bizonyos funkciói.

Bővebben…

Új év, új adótörvények: változások 2024-től

Január 1-jével számos törvénymódosítás hatályba lépett, amelyek Az egyes adótörvények módosításáról szóló 2023. évi LXXXIII. törvény a Magyar Közlöny 2023 nov. 30-i 171. számában került kihirdetésre. Az új szabályok között ismét sok olyan található, ami már 2024.01.01-én hatályba lép, ezek közül szedtük össze a legfontosabbakat.

Bővebben…