Knowledge to Money Club, 2024 március

Figyelmükbe ajánljuk a Knowledge to Money Club következő eseményét, melyen szó lesz az EIC Accelerator pályázatról, a Spark Funding programról, az egészségügyi innovációk piacra segítéséről, és természetesen az Enterprise Europe Network szolgáltatásairól is. Szintén téma lesz a korai fázisú vállalkozások támogatása befektetéssel és üzletfejlesztéssel.

Bővebben…

EIC online infónap – ismerje meg a 2024-es munkaprogramot

Az egész napos online rendezvényen bemutatkozik az Európai Innovációs Tanács (EIC) 2024. évi munkaprogramja. A pályázók megismerhetik a három fő finanszírozási rendszer (EIC Pathfinder, EIC Transition és EIC Accelerator) 2024-es prioritásait és felhívásait.

Bővebben…

EIC Accelerator – innovációs pályázat

Vállalkozása olyan TRL5-8 szintű, nemzetközi szinten versenyképes innovációval rendelkezik, amely nagy hatással bírhat az érintett piacszegmensekre vagy akár piacteremtő is lehet? Elkötelezett a terjeszkedés iránt és gyors növekedést képesek felmutatni? Az EIC Accelerator pont  az ilyen vállalkozásokat támogatja!

Bővebben…

Az Enterprise Europe Network is segíti az EIC Accelerator pályázókat

Az EEN hálózat magyarországi konzorciuma is részt vesz az EEN2EIC projektben: segíti a kis- és közepes méretű vállalkozásokat az EIC Accelerator program pályázatainak benyújtásában és a sikereik elősegítésében. Különös figyelem övezi a nők által vezetett, valamint a kiválósági minősítéssel rendelkező kkv-kat (Seal of Excellence holders).

A projekt keretében ellátandó feladatok:

  • Rövid pályázatok támogatása
    Közvetlen 1:1 tanácsadás és támogatás az EIC Accelerator rövid pályázat (short proposal) megírásához és benyújtásához, az EEN2EIC által összeállított és a projekt weboldalán elérhető szolgáltatási csomagra is támaszkodva.
  • Teljes pályázatok támogatása
    Közvetlen, 1:1 tanácsadás és támogatás az EIC Accelerator teljes pályázat (full proposal) megírásához és benyújtásához.
  • Helyi befektetők keresése
  • A kiválósági minősítéssel rendelkező kkv-k (Seal of Excellence holders) számára alternatív források felkutatása.

 

Az EEN2EIC projektben résztvevő magyarországi Enterprise Europe Network partnerek:

Knowledge to Money Club, 2023 december

A HEPA Enterprise Europe Network társszervezésében Knowledge to Money Club napra kerül sor 2023. december 13-án.

A hazai üzleti coach-okkal közösen szervezett rendezvény segítséget nyújt a KKV-k innovatív fejlesztéseit finanszírozó Horizont Európa program keretében meghirdetett EIC Accelerator felhívásra szóló pályázat elkészítéséhez. Szó lesz egy kockázati tőkealap befektetési startégiájáról és a mesterséges intelligencia üzletre gyakorolt hatásáról is.

Bővebben…

EIC Accelerator tippek és trükkök nők által vezetett vállalkozások számára

Enterprise Europe Network (EEN)Online fórumra kerül sor 2023. október 27-én 10-12 óra között. Az esemény az uniós EIC Accelerator pályázatra koncentrál, nyelve angol. A szervezők felszólalásra hívják mind a sikeres, mind a sikertelen pályázatokat beadott szervezetek képviselőit, hogy példáikból tanulni lehessen.

Bővebben…

Knowledge to Money klubnap

A HEPA Enterprise Europe Network társ-szervezésében Knowledge to Money Club napra kerül sor 2023. szeptember 12-én.

A hazai üzleti coach-okkal közösen szervezett rendezvény segítséget nyújt a KKV-k innovatív fejlesztéseit finanszírozó Horizont Európa program keretében meghirdetett EIC Accelerator felhívásra szóló pályázat elkészítéséhez. Szó lesz az egyéb közvetlen brüsszeli pályázati forrásokról, valamint az EIT pályázatokról is.

Helyszín: HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, 1027 Budapest, Kacsa utca 15-23, földszint

Időpont: 2023. szeptember 12. 14.00

REGISZTRÁCIÓ 

14.00 – 14:05 Megnyitó – Pesti István, Dervalics Ákos – K2M Club alapítók

14:05 – 14:15 HEPA Enterprise Europe Network szolgáltatásai kiemelten az EIC Accelerator program kapcsán – Holly Sára, HEPA Enterprise Europe Network

14:15 – 14:35 Az European Innovation Council (EIC Accelerator) program aktualitásai – Mészáros Gergely, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal,

14:35 – 14:55 NbyN – The New Generation Needle by Needle Knitting Machine – Nyertes EIC Accelerator projekt tapasztalatai 2023-ban a szakértő szemével – Hetyei Gábor, CERC

14.55 – 15.10 Szünet, networking

15:10 – 15:30 A gondolkodásmód, ami sikerre vezet EIT pályázatokban – Dr. Lőrincz András, Green Brother

15.30 – 15.40 Hazai kkv-k lehetőségei a közvetlen brüsszeli EU alapokból elnyerhető forrásoknál – Dászkál János, Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft.

15:40 – 16:00 A Nemzeti Innovációs Ügynökség szerepe EU pályázatokban – Dr. Rodek Nóra, Nemzeti Innovációs Ügynökség

A klubnap társszervezői: a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt, Enterprise Europe Network, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az Enterprise Europe Network dél-dunántúli irodájának működtetője.