Koronavírus-válság kihívások és HR válaszok – Magyarország 2020

A Humán Szakemberek Országos Szövetsége (HSZOSZ), az Országos Humánmenedzsment Egyesület (OHE) és a Magyar Hadtudományi Társaság (MHTT) kezdeményezésére és támogatásával tizenkét magyarországi és egy határon túli egyetem kutatóinak összefogásával létrejött kutatócsoport ebben a vizsgálatban arra keresi a választ, hogy “a koronavírus okozta válság milyen kihívásokat és változásokat idézett elő a hazai vállalati/intézményi szféra emberi erőforrás menedzselési gyakorlatában”?

Bővebben…

Digitalizáció és automatizáció a közlekedésben

A közlekedés automatizálására és digitalizációjára való átállás szociális dimenziója a közlekedési ágazatban alkalmazott munkaerőt érintő változásokkal fog járni. Az Európai Bizottság jelenleg az ezzel kapcsolatos átállását kísérő szakpolitikai intézkedések és ajánlások meghozatalát mérlegeli, melynek során az érintett vállalkozások rövid és hosszútávú terveiről gyűjti össze az információkat.

Bővebben…

Vállalkozása készen áll a befektetői kérdezz-felelekre?

A felhasználók, különösen a befektetők nem pénzügyi információk iránti igénye folyamatosan nő. Az Európai Bizottság által folytatott nyilvános konzultáció a KKV-k nagyvállalatokra vonatkozó nem pénzügyi információk közzétételéről szóló irányelv éves nyilvános beszámolási kötelezettségüket érintő összefüggéseit vizsgálja, mely hozzájárul hogy megbecsüljék, milyen személyi és pénzügyi ráfordítással jár a KKV-k számára a nagyobb vállalatoktól érkező, szociális és környezetvédelmi információkra vonatkozó kérdések megválaszolása melyek részére árukat és szolgáltatásokat nyújtanak.

Bővebben…

Felmérés a vállalkozások nemzetközi piacon való szerepléséről

Az EU „Interventures” projekt  kutatásának célja, hogy feltárja azokat az akadályokat, amelyek meggátolják a magyar – horvát határ térségében működő kisvállalkozásokat abban, hogy eredményesebbek legyenek a külföldi piacokon folytatott tevékenységükben – elsődlegesen az áruk és szolgáltatások exportálásában.

Bővebben…