Mi köze a boroshordónak a fejlesztéspolitikához?

Alapvetően nem sok, viszont ha betekintünk egy nemzetközi cég folyamataiba, akkor már annál több.

December 7-én a kamara testületi tagjai egy összevont bizottsági ülés keretében összegezték az évet Szigetváron. Az eseményen, aminek a Trust Hungary Zrt. adott otthont, a Fejlesztéspolitikai Bizottság, az Iparfejlesztési Bizottság és az Ipari Tagozat elnökségének tagjai vettek részt.

A Trust olyan kitűnő minőségű hordók gyártásával foglalkozik, amik megfelelnek a borászok tölggyel szemben támasztott igényeinek. A gyártás során a legmodernebb berendezések használatával és szigorú minőségellenőrzéssel érik el a megrendelők elvárásait. A résztvevők betekintést kaptak egy nemzetközi vállalatcsoport gyártási folyamataiba: Salamon Balázs, cégvezető mutatta be a hordókészítés folyamatát, az alapanyag-beszerzéstől, a hordók égetésén át, azok gravírozásáig. Az amerikai és francia technológia, a magyar kreativitással kiegészülve, valamint az egyedi pörkölési eljárások együtt eredményezik az összetéveszthetetlen “Trust ízvilágot”. A Trust Hungary a kiváló minőséget a termék teljes nyomon követéssel garantálja, az erdőtől a hordóig, szerte a világon. A cégnél nem csupán gyártanak, hanem termékfejlesztéssel is foglalkoznak pl: a Nutrioak®  egy sajátos chips keverék, mely biztosítja a következetes és a gyümölcsös erjedést, miközben a nemkívánatos metabolitokat kordában tartja.

A bizottsági tagok a céglátogatást követően egy vitaindító előadást hallgathattak meg. Hoffmann Tamás, a Fejlesztéspolitikai Bizottság elnöke, akit nemrég megválasztottak a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség elnökének, az építőipar helyzetéről tartott egy átfogó előadást. Ezt követően a résztvevők a jelenlegi gazdasági összefüggéseket, a nemzetgazdasági folyamatokat elemezték, beleértve a potenciális állami beruházások és támogatási programok hatásait. A cégvezetők várakozásai vegyes képet mutatnak, de abban mind egyetértettek, hogy szinte lehetetlen előre látni a folyamatokat és arra stratégiát építeni, akár az értékesítés, akár a béremelések tekintetében.