NTAK regisztráció és adatszolgáltatás

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a kötelező adatszolgáltatás szakaszos bevezetésére tett javaslatot a márciusban elindított önkéntes adatszolgáltatói tesztidőszak tapasztalatai és az iparági szereplőkkel, Kereskedelmi és Iparkamarákkal folytatott egyeztetések alapján.

Bővebben…

Kinek kötelező és mikortól az NTAK regisztráció és adatszolgáltatás? – rendezvény

Az NTAK Ismeretterjesztő Roadshow első állomásaként, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában szervezett tájékoztató rendezvényen kaptak naprakész információkat a vendéglátós és turisztikai szakemberek a kötelező adatszolgáltatás bevezetéséről és a regisztráció menetéről.

Bővebben…

Vendéglátóhelye van? Végigvezetjük az NTAK-regisztráció 5 lépésén

Ha Ön vendéglátóhely-tulajdonos vagy üzemeltető, bizonyára nem mondunk újat azzal, hogy 2023. július 1-jétől már élesben kell statisztikai, forgalmi adatokat küldenie a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK). Ehhez érdemes már most regisztrálnia! Lépésről lépésre mutatjuk a folyamatot.

Bővebben…

Ingyenes szoftverek az NTAK adatszolgáltatásban

Az NTAK-ba regisztrált minden vendéglátó üzlet és turisztikai attrakció számára ingyenesen elérhetőek a Magyar Turisztikai Ügynökség által biztosított VENDÉGEM szoftverek, melyek amellett, hogy automatikusan továbbítják a statisztikai, forgalmi adatokat, alapvető értékesítési funkciókat is ellátnak. A regisztrációról egy régebbi cikkünk itt olvasható

Bővebben…

NTAK: indul a vendéglátó üzletek, attrakcióhelyszínek önkéntes tesztidőszaka

A hazai szálláshelyeket követve, 2023. július 1-jétől közel 60 ezer vendéglátó üzlet és turisztikai attrakció kezdi meg forgalmi, statisztikai adatai továbbítását a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK). Közülük eddig közel 20 ezren regisztráltak az NTAK-ba.

Bővebben…