„A motorozás teljesen más környezetbe helyezi az embert”

A szabadság iránti vágy, a napi mókuskerékből való kilépés, no meg a praktikum is a motorozás felé hajtotta Jávorka Zsoltot, a IT-szolgáltatással és gépiparral foglalkozó Net’96 Kft. ügyvezetőjét. A hosszabb távú motoros túrák mellett aztán megérkezett a biciklizés is az üzletember életébe, utóbbi már a test karbantartását is célozza, hiszen a rengeteg irodában, autóban eltöltött idő után az ember a szabadba vágyik.

Bővebben…

Akit a vitorlázás alázatra tanított

A pécsiek számára minden idők legsikeresebb vitorlásversenye volt az idei 53. balatoni Kékszalag Nagydíj, ugyanis a pécsi üzletemberek által irányított RIBStory hajó a 4. helyen végzett Európa leghosszab tókerülő versenyén. A félnapos versenyre két éve készült tudatosan a legénység, de mint ahogy a csapatfőnök és kormányos, a Bagolyvár vendéglőt és panziót üzemeltető Behek István mondja, néhány éven belül ők szeretnék elsőként átszakítani a célszalagot.

Bővebben…

„Ha valaki kitartó a sportban, azt a mindennapi életbe is magával viszi”

A labdarúgás volt szinte az egyetlen sportolási lehetőség Putler Csaba, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. értékesítési igazgatójának gyerekkorában, így amikor vége lett a tanóráknak, rohantak le a labdával az utcára és elkezdtek focizni. Később, amikor sportegyesület lett Sásdon, serdülő, ifi, majd felnőtt csapatban játszott, végül igazolt versenyző lett Dombóváron. Évtizedekig heti három edzésen vett részt, bajnokságokon indult, ez a sport volt az első számú mozgás számára. Ugyan kipróbálta a teniszt és a szertornát, de a foci maradt az örök szerelem. Mígnem tavaly ide nem ért a koronavírus-világjárvány, és már nem lehetett közösségben sportolni.

Bővebben…