GINOP Plusz-3.2.4-23 – KKV kapacitásbővítő támogatás

Az OFA Nonprofit Kft. GINOP Plusz-3.2.4-23 KKV kapacitásbővítő támogatásának célja azon kis-, és közepes vállalkozások kapacitás-fejlesztésének támogatása, akik a négy leghátrányosabb helyzetű magyarországi régióban – Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl – működnek és legfeljebb 10 munkavállalóval bővítenék a foglalkoztatottaik számát.

A támogatás hosszabb távon is segíti a kkv-k alkalmazkodását a zöld és a digitális átállás okozta kihívásokhoz, és ezáltal hozzájárul ahhoz, hogy a létrejövő munkahelyek hosszabb távon is fenntarthatók legyenek.

A projekt célcsoportját képezik a 15-64 év közötti munkanélküliek, vagyis azok, akiknek a felvételt megelőző hónapban nem volt munkából származó jövedelme. Új munkavállalók vonatkozásában a támogatott foglalkoztatás ideje 6 hónap, a nem támogatott továbbfoglalkoztatási kötelezettség ideje pedig 4 hónap.

A pályázók vállalási kötelezettségei és további információk az OFA weboldalán olvashatók, ahol a program pályázati dokumentációja is elérhető.

EGT 2022 – Energia, környezettechnológia, zöld átalakulás – online üzletember találkozó

A Varsói Egyetem Digitális Gazdasági Laborja első alkalommal rendezi meg ezt a nemzetközi üzletember találkozót 2022. október 24. és 28. között. Az energia, a környezetvédelmi technológiák és a zöld átalakulás a modern gazdaság fő pillérei lesznek. A megújuló energiaforrások irányába való elmozdulás gazdaságilag elkerülhetetlen, társadalmilag és környezetvédelmi szempontból pedig kívánatos.

A rendezvény célja egy erős hálózat létrehozása KFI intézmények, üzleti és ipari szereplők, európai és nemzeti intézmények és nem kormányzati szervezetek részvételével, az energetikai megoldások, a környezetvédelmi technológiák és a zöld átalakulás kiterjesztése és felgyorsítása érdekében.

Az eseményen az energia, környezettechnológia, környezetmérnöki tevékenység, zöld átalakulás és a zöld gazdaság területein elért legújabb eredményeket és kihívásokat is vizsgálni fogják.

További információ és regisztráció: https://egt2022.b2match.io/