Felmérés a vállalkozások nemzetközi piacon való szerepléséről

Az EU „Interventures” projekt  kutatásának célja, hogy feltárja azokat az akadályokat, amelyek meggátolják a magyar – horvát határ térségében működő kisvállalkozásokat abban, hogy eredményesebbek legyenek a külföldi piacokon folytatott tevékenységükben – elsődlegesen az áruk és szolgáltatások exportálásában.

Bővebben…

Voban Kft.

Tevékenység: Célunk a városok, közutak tisztaságáért küzdő cégek segítése szakismerettel és kiváló minőségű seprűinkkel, melyek 25 éves gyártási gyakorlat, valamint egy állandó újító, javító szellem gyümölcsei. Seprűink állandó fejlesztése következtében vállalatcsoportunk az ágazatban vezető szerepre tett szert, s termékeink szerte Európában referenciaként szolgálnak.

 

A vállalkozás honlapja: http://www.voban.hu/

Kamarai regisztrációs szám: PB13174334

Fair-Expo Kft.

Tevékenység: Társaságunk 1995-ös megalakulása óta szervez kiállításokat, rendezvényeket, valamint foglalkozik ezek kivitelezésével belföldön, és külföldön egyaránt. Működésünk alatt, több mint ezer magyar cégnek biztosítottunk lehetőséget külföldi szakkiállításokon való megjelenésben. Installációs anyagunk típusa:  octanorm, szinterezett fehér, készletünk 1000 m2 beépítésére alkalmas. Társaságunk a következő szakmai, érdekképviseleti, szervezetek tagja: Magyarországi Rendezvényszervezők – és szolgáltatók Szövetsége, Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Kamarai tisztség: Városi elnök, Komló

Díjak: 2008. Magyar Gazdaságért Díj

A vállalkozás honlapja:  www.fairexpo.hu

 

Kamara tagja védjegy: 2009.11.20.

Kamarai regisztrációs szám: PB11361763

NRG VITAE PLUS Kft.

Tevékenység: Társaságunk olyan vállalkozásoknak nyújt magasszínvonalú támogatást, amelyek a külföldi piacokon, jellemzően a délszláv régióban, szeretnének megjelenni, terjeszkedni, tevékenységet folytatni. Munkánkkal támogatást nyújtunk olyan, a délszláv régióból származó társaságoknak is, akik a magyar piacon kívánnak üzleti tevékenységet folytatni. Szolgáltatásaink közé tartoznak: vezetői tanácsadás, teljeskörű management szolgáltatás, fordítás, tolmácsolás, képviselet és üzletfejlesztés

A vállalkozás honlapja: www.nrgtrans.eu
Kamarai regisztrációs szám: PB24836216

ÖKO-TRADE Környezetvédelmi és Víztechnikai Kft.

Tevékenység: Az ÖKO-TRADE Kft. 1992-ben alapított, magyar tulajdonú vállalkozás. A gazdasági társaságok, vállalkozások környezetvédelmi problémáinak hatékony és szakszerű megoldása, gazdaságilag optimális kezelése cégünk fő tevékenysége, emellett teljeskörű környezetvédelmi, vízgazdálkodási, és víztechnológiai tervezési, és kivitelezési feladatok elvégzése is szakmai profilunkba tartozik. Társaságunk eleinte főként környezetvédelmi szakértéssel, tanácsadással, tervezéssel foglalkozott, mely során széleskörű ismereteket és elismerést vívott ki magának a szakmai körökben. Országos elismerést a víztisztító technológiák tervezése és kivitelezése hozott. Szakmai tevékenységünket a környezetvédelem minden szakágában, az ország egész területén végezzük, melynek elősegítéséhez Budapesten, és Pécsen tartunk fenn mérnökirodákat.

 

Kamarai tisztség: PBKIK Környezetvédelmi tagozat elnök (Bartos Sándor ügyvezető)

Díjak: Baranya Megyei Környezetvédelmi Díj

A vállalkozás honlapja: www.okotrade.hu

 

Török Emőke nemzetközi babatanár e.v.

Tevékenység: Több mint húsz esztendeje foglalkozom textiljáték készítéssel. Számos hazai önálló kiállításom volt, és több pályázatot nyertem. A természetes alapanyagokból készült játszóbabákon kívül igényes kivitelezésű művészbabákat is készítek.Továbbá tanfolyamokat, bemutatókat, kurzusokat tartok, pedagógusoknak és gyermekeknek, ahol a résztvevők elsajátíthatják a szakma fogásait.

 

Vállalkozás honlapja: www.torokemoke.hu

Kamarai regisztrációs szám: SO 75053615

Rév és Társai Kereskedelmi Zrt.

Tevékenység: Holding, fő cégei és tevékenységük: FF Fémfeldolgozó Zrt. (gasztrotechnikai, sütőipari és kórház-egészségügyi berendezések és eszközök gyártása), Rév és Társai Gázipari Kereskedelmi Kft. (gázpalack és szerelvény kereskedelem, gázpalack karbantartás, rozsdamentes acél, hegesztő anyag és berendezés és acélcső kereskedelem), Art-Trade-Invest Kereskedelmi Kft. (Herendi porcelán és ajándéktárgy kiskereskedelem).

 

A vállalkozás honlapja: www.rev-partners.hu, www.ffzrt.hu, www.gascylinders.eu

 

Sarkpont Zrt.

Tevékenység: Egészséges Élelmiszereket Gyártó és Forgalmazó Cég. A gesztenyepüré és masszagyártásból kiindulva cégünk egy új termékcsaládokat fejlesztett ki a fogyasztók számára. A rendkívül egészséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gesztenye felhasználásával és technológiánk fejlődésével fittness, gyerek, vegán/vegetáriánus, laktóz és glutén mentes és bio termékekkel gazdagítjuk a felvásárló piacot. Termékeink nem csak az egészséges életmódot követők számára érdekesek, hanem az ínyencek érdeklődését is felkelti, hiszen egy különleges ízvilágot képviselnek elérhető áron.

A vállalkozás honlapja: www.sarkpont.hu

 

STARUSS METAL KFT.

Tevékenység: A Strauss Metal Kft. hazánk vezető páncélszekrénygyártója, több mint 26 éve működik.  Strauss Metal márkanév alatt több mint 600 féle, lemezmegmunkálással készülő saját fejlesztésű termékeket gyárt és forgalmaz. Pécsi telephelyükön high-tech technológiával felszerelt üzemükben készülnek a termékeink, és teljes egészében megfelelnek az európai minőségi előírásoknak. A biztonságtechnika speciálistájaként termékkínálatuk átfogó a lakossági, vállalat- és bankbiztonság, pénzkezelési eszközök, páncélszekrények és egyéb értékmegőrzés palettáján. A Strauss Metal páncélszekrények országszerte és külföldön is népszerűek, melyet az eddigi értékesítési tapasztalat is bizonyít.

 

Kamarai tisztség: Strausz János az Iparszervezési bizottság tagja és az Innovációs bizottság tagja,

Díjak: 

  • Év Kézművese- Strausz János 2004
  • A Vállalkozás Innovációs Teljesítményéért Elismerő Oklevél a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarától 2006
  • Magyar Formatervezési Díj 2007
  • Év Vállalkozója 2013
  •  2013. február 25. A vállalkozás export teljesítményéért elismerő oklevélben részesül: Strausz János, a Strauss Kft. ügyvezetője
  • Baranya Megyei Innovációs Díj 2015

 

A vállalkozás honlapja: www.straussmetal.hu

Kamarai regisztrációs szám:   PB11000286

Klímatrió Kft.

Tevékenység: A Klímatrió Kft. egy olyan egyedülálló cég, melyet munkatársaink szakérteleme és elhivatottsága tesz különlegessé. Méretünk, tapasztalataink és regionális szerepünk lehetővé teszi, hogy bármilyen klíma- és szellőzéstechnikai problémát megoldva, megrendelőink igényét maradéktalanul teljesítsük. Ez a meggyőződésünk az innováció melletti elkötelezettségünkből fakad, mely egy alapköve cégfilozófiánknak. Emellett klienseink által támasztott kihívások cégünknél olyan munkamorált teremtettek, amely biztosította, hogy a Klímatrió Kft. huszonhárom éve prosperáljon a magyar és nemzetközi piacokon.

A vállalkozás honlapja: www.klimatrio.hu/, https://www.facebook.com/klimatrio/
Kamarai regisztrációs szám: PB14504961