MKIK ágazatspecifikus javaslatok

A kamarai rendszer a vállalkozások és érintett ágazatok bevonásával készíti a javaslatcsomagokat. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alább olvasható összesített ágazati javaslatai a Kormány részére is átadásra kerültek. Számos pécsi kamarai javaslat és a gépipari szakágazati ajánlása kapcsán a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszterrel közösen készített program jelentős része is beillesztésre került.

A koronavírus járvány gazdasági hatásai felmérhetetlenek. Azonnal érintett szolgáltatási ágazatokat, de ma már szinte minden nemzetgazdasági ágazat vesztese, elszenvedője a válságnak.

Folyamatosan a helyi cégek érdekében dolgozunk, beszállítói rendszereket szervezünk, javaslatokat készítünk és juttatunk el a kormányzat számára, diagnosztikai vizsgálatot és termékfejlesztést koordinálunk az egyetemmel, segítjük a bajba jutott cégeket. A szolidáris baranyai vállalkozások felajánlásait a kamarai oldalon már önálló linken követhetik nyomon.

Köszönjük minden önkéntes tag cégvezető és minden szakértő értékes munkáját, javaslatait!

Bízunk abban, hogy a javaslatcsomag leghasznosabbnak ítélt elemei a Kormány intézkedései mentén visszaköszönnek, megtaláljuk azokat a Gazdaságélénkítő és Válságkezelő Kormányzati Programban.

Az Építőipari Technológiai Klaszterrel most dolgozunk egy építőipari ágazati javaslatcsomagon, annak végleges tartalmát is megosztjuk az önkéntes tagokkal és később a regisztrált vállalkozásokkal is.

Bármilyen kérdésük, javaslatuk van továbbra is várjuk azokat.

Dr. Síkfői Tamás és Rabb Szabolcs

Kamara elnöke és főtitkára