EIT Urban Mobility képzés és verseny – online

Elindult a jelentkezés az Uni BME és Uni Győr Startup Programokra, amelyek keretében ötlet és prototípus fázisban lévő innovatív projekteket keresnek az ország bármely pontjáról.

 

Befektetői partner a Hiventures, egyetemi szakmai partnerek pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, illetve a győri Széchenyi István Egyetem.

 

A programok díjmentesek, melyek keretében a legígéretesebb startupoknak 6 hetes vállalkozásfejlesztési képzést nyújtanak a szervezők, majd ezt követően lehetőséget kínálnak bekapcsolódni az EIT Urban Mobility nemzetközi akcelerációs programjába vagy indulni az akár 20 millió forintos hazai befektetésért.

 

Idén a főtámogató az EIT Urban Mobility, akik Magyarországon is keresik azokat az ötleteket és startupokat, akik a jövő településeit formálják, és élhetőbbé teszik a városi tereket. Első sorban a modern városi közlekedés legnagyobb kihívásaira választ adó csapatokat keresik, többek közt a növekvő forgalom kezelésére, a tömegközlekedés javítására, és a károsanyag-kibocsátás csökkentésére, illetve olyan technológiai területeken várnak izgalmas újításokat, mint például a Mobility-as-a-Service, a jármű-megosztás, a gépjármű-automatizálás, az e-mobilitás, a jármű-kommunikáció, vagy bármilyen más okosváros vagy városi mobilitási megoldás.

 

Az urban mobility fókusz mellett, természetesen iparágtól függetlenül is pályázhatnak az innovatív és skálázható startup ötlettel rendelkező csapatok.

 

Részletesebb információ a pályázásról a programok hivatalos weboldalán található:

https://www.startupcampus.hu/uni-bme

http://www.quantumleap.hu/uni-gyor

 

Jelentkezési határidő: október 25.