Éttermekre/Vendéglátó egységekre vonatkozó előírások

Jelen cikk a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet tartalma alapján készült, ennek esetleges későbbi módosításait nem tartalmazza. A szabályok 2020. december 11-ig érvényesek.

 

  • Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek csak az étel elvitele céljából és idejéig tartózkodhatnak a helységben.
  • Az ügyféltérben a vendégeknek és a kiszolgáló személyzetnek is maszkot kell viselnie.
  • A munkahelyi/egészségügyi intézményi éttermek, büfék, az iskolai menzák nyitva lehetnek.
  • A szállodák éttermét nem kell bezárni, azzal a feltétellel, hogy ott kizárólag a szállóvendégeket szolgálják ki.
  • A házhozszállítási tevékenységet az éttermek a rendelet hatályának idejéig bejelentés nélkül végezhetnek. Ezt elláthatják saját személyzettel, vagy szerződés alapján alvállalkozóval (pl.: taxi.)

A részleteket a Magyar Közlönyben találja. A bejegyzést az esetlegesen megjelenő részletszabályokkal frissíteni fogjuk.

Gazdaságvédelmi intézkedések 2.0 – Adókedvezmények