Megnyílt a B-Light 4. köre!

Az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében megvalósuló B-Light vállalkozásfejlesztési támogatási konstrukció most induló, 4. kiírásában 30-120 000 € támogatásra pályázhatnak magyar és horvát vállalkozások közös fejlesztések, beruházások megvalósításához.

Pályázatot a Magyarország Horvátország Együttműködési Program programterületén regisztrált KKV-k vagy működő telephellyel rendelkező vállalkozás nyújthat be, legalább egy-egy partnerrel a határ mindkét oldaláról.

A Light Projektben minimálisan elvárt együttműködési szint három fő elemet, újítást jelent:

  • A résztvevők hozzanak létre egy határon átívelő új, közös technológiát, hozzáadott értéket;
  • szolgáltatás- és termékfejlesztés a határ két oldalán lévő Light kedvezményezettek együttműködésével, annak érdekében, hogy határon átnyúló ellátó hálózatokat hozzanak létre;
  • és/vagy lépjenek be közösen külföldi piacra.
projekt mérete:
Light Kedvezményezettként Teljes elszámolható költség (100%) Maximum ERFA társfinanszírozás (75%)
Minimum 40,000 EUR 30,000 EUR
Maximum 160,000 EUR 120,000 EUR

A Light partnerek együttműködési tevékenységeinek összköltsége meghaladhatja a 160 000 EUR-t, de ebben az esetben az e küszöbértéket meghaladó összes költséget a Light Projekt támogatható (elszámolható) költségén kívüli költségnek kell tekinteni!

Mivel a projektekben az ÁFA összege nem elszámolható, ezért az összes költséget ÁFA nélkül kell tervezni

Kiválasztás
  • A Light Projekteket egy lépcsős, nyílt eljárásban, pályázat útján választják ki (Felhívás a Light Projektjavaslatok benyújtására).
  • A Light Projektjavaslatot az együttműködő KKV-k közösen készítik el.
  • A Light Projektjavaslatok elvárt nyelve az angol.
  • A Light Projektjavaslatot az érintett Light Partnerek bármelyike benyújthatja a HAMAG-BICRO Vezető Kedvezményezett által üzemeltetett B platformon keresztül, a Light Projekt pályázati űrlapjának kitöltött MS Excel verziójának feltöltésével, a tanúsítási lap (certifiaction sheet) aláírt szkennelt verziójával, valamint az összes szükséges kiegészítő dokumentummal együtt.

Projekt megvalósítási idő

  • A egyes Light projektek megvalósítási időtartama 6-12 hónap között kell hogy legyen. A projekt végrehajtásának időtartama nem kezdődhet meg a Light projektjavaslat Vezető Partner általi kézhezvételének időpontja előtt de megkezdődhet azután, amit fel kell tüntetni a projektjavaslatban, a Light projekt végrehajtási időszakának végső időpontjával együtt.

Beadás: 2020. november 16-tól 2021. január 15-ig a B-Light platformon keresztül

B-Light Program – INFORMÁCIÓ ÉS PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA