Eredményesnek ígérkező üzletkötések a DDGK közreműködésével

Az elmúlt időszak igen sikeresnek mondható a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszerv: PBKIK) életében, hiszen a menedzsment számos esetben közvetített olyan üzleti lehetőségeket a tagoknak, amelyekből sok esetben sikeres megállapodás jött, vagy jöhet létre.

Októberben egy olyan projektben vettek részt, melyben egy francia multi cég keresett Közép-Európából beszállítót. Az egyik klasztertag személyében potenciális jelöltet találtak a franciák. A több körös egyeztetések után a francia cég képviselői személyesen találkoztak a vállalat vezetőivel és megtekintették a cég telephelyét. Az ügylet előkészítésében közreműködtek az Enterprise Europe Network irodái is, akik gördülékenyebbé tették a tárgyalást a felek között.

A november is eredményesnek ígérkezik az üzletkötések szempontjából, mivel a franciák újabb klasztertagot vélnek alkalmasnak az együttműködésre.

A hónap elején egy német nagyvállalat ajánlatkérőjét továbbították a menedzserek a tagok felé. Itt szintén beszállítókat keresnek hosszú távra a régióból. Az ajánlat olyan profilba illő volt, hogy mindjárt 3 klasztertag is jelentkezett, akikkel a cég magyarországi képviselete fel is veszi a kapcsolatot.

A produktivitásnál mindenképpen meg kell még említeni az önkéntes kamarai tagokkal való együttműködéseket is. Az elmúlt hónapokban itt is több olyan ajánlatkérőt juttatott el a menedzsment a klasztertagok számára, melyekből több esetben sikeres üzlet köttetett a megrendelőkkel.

Üzleti partnerkereséshez ajánljuk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és partnerei szervezésében megvalósuló ITT & MOST Online Üzletember találkozót, (https://ittesmost.b2match.io/) ahol számos magyar és külföldi céggel vehetik fel a kapcsolatot magyar nyelven, tárgyalhatnak online, és tekinthetnek meg szintén online szakmai előadásokat, fórumokat. Regisztrálni még mindig lehet a rendezvény hivatalos weboldalán.