Együttműködés a DDGK és az ACE között

Együttműködési megállapodást kötött a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szervezete: PBKIK) és az ACE 2021 áprilisában. Az ACE és a DDGK célkitűzéseinek megvalósítását egymás rendszeres és kölcsönös szakmai támogatásával, operatív együttműködésével, információcserékkel, kapcsolati hálójuk felhasználásával, események közös szervezésével, kölcsönös marketing tevékenység támogatásával szeretnék elérni.

A 2011-ben alakult, jelenleg 31 tagvállalatot számláló, nemzetközi ESCA SILVER Label minősítéssel rendelkező, ,,Akkreditált Klaszter Címet” többszörösen elnyert Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (DDGK) a régió legnagyobb klasztere, tagvállalatainak mintegy 120 Mrd Ft-os árbevételével és 5000 fő munkavállalói létszámával. A klaszter portfóliója a gépipar egész spektrumát lefedi, a gépipari (forgácsolt és lemeztechnika) alkatrészgyártástól elindulva a gépgyártáson, haszongépjármű gyártáson, helyszíni beüzemelési munkákon és a különböző mérnöki szolgáltatásokon keresztül az automatizálási szolgáltatásokig, ipar 4.0 megoldásokig, szenzortechnikáig mindent magában foglal.

A Termékmegfelelőségi és Biztonsági Szakemberek Egyesülete (angolul ACE: Association of Conformity Experts) 2020. nyarán alakult. Célja, hogy a termékmegfelelőséggel és biztonsággal kapcsolatban tevékenykedő szakemberek számára naprakész, pontos információkat tudjon megosztani a gyártóeszközök jogi megfelelőségével és biztonságával kapcsolatos előírások, eljárások területén, továbbá valós, gyakorlati megoldási lehetőségeket is bemutasson. Rendszeres időközönkét szakmai képzéseket szervez, rendezvényeket és konferenciákat tart, ahol lehetőség nyílik a fent említett információk megosztására.  Tevékenységük révén közvetlen kapcsolatépítési lehetőséget biztosítanak az érdekeltek és a piacfelügyeleti hatóságok között akár rendezvényeink keretén belül, vagy egyéb formában is. Az ACE által szervezett rendezvényeken való részvétel természetesen nemcsak az egyesületi tagok, hanem minden együttműködő partnerek és érdeklődők részére biztosított.

Reméljük az együttes munkával hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy erősítsük a gyártók gyártóeszközeinek jogi megfelelőségével és biztonságával kapcsolatos legfrissebb előírásoknak való megfelelését, piacra kerülő termékek biztonságát.