Előtérben a pályaorientáció

A kamara által menedzselt Építőipari Technológiai Klaszter ülésén ezúttal is szép számmal jelentek meg a klaszter tagjai, a fő téma ezúttal az SZMSZ módosítás volt.

Erre azért volt szükség, mert az elmúlt időszakban a klaszter működésében számos olyan változás történt, ami miatt változtatni, aktualizálni kellett a dokumentumot. Kiemelt téma volt még a megbeszélésen a szakképzés. A klaszter tagjai különösen fontosnak tartják a megfelelő szakmai oktatást, valamint hogy minél több gyermek válassza az építőipari szakmát. Ezért a kamara készített egy tájékoztatófüzetet, amit a pályaválasztás előtt áll diákoknak adnak, ezzel is népszerűsítve az iparágat.

Az ülésen szóba került a kamara egyik most zajló – nemzetközi – projektje, az AMULET (Advanced Materials & manufacturing United for LightwEighT). A projekt lényege a CO2-kibocsájtás csökkentése, könnyűsúlyú anyag felhasználásával, fejlesztésével. Ezen könnyűsúlyú anyagok a szálerősítésű polimerek, kerámia kompozitok, könnyűfémötvözetek. A program megcélozza az építőipart is, ezért ez jó lehetőséget biztosít a tagoknak, hogy innovációs elképzeléseiket meg tudják valósítani.

Az ülés a továbbiakban a klasztert érintő aktuális kérdések megbeszélésével folytatódott. A klasztertagok megállapodtak abban, hogy a következő – októberi – ülésüket az MB-Bau Kft. meghívásának eleget téve a cég telephelyén fogják megtartani.

Forrás: DDG