ANGSTER – MATRO együttműködés – Új oktatóterem a TopSolid7 CAD-CAM rendszer oktatásához

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter tagjánál, a Matro Kft-nél még csak néhány hónap telt el vadonatúj tanműhelyük birtokbavétele óta, máris újabb beruházással gyarapodtak. Csarnokbővítésük felső szintjén az oktatótermeknek szánt helyiségek egyikét rendezték be a MATRO-ban zajló képzések fejlesztésének újabb állomásaként.

Ez a modern és világos, csendes tanterem szolgál majd a TopSolid7 CAD-CAM rendszer oktatásának helyszínéül.

A helyiség kialakításának előzménye, hogy a cég még a tavasszal együttműködési megállapodást írt alá a Baranya Megyei Szakképzési Centrum Angster József Szakképző Iskolájával, mely szerint az „angsteres” CNC-programozó tanulóknak a TopSolid7 CAD-CAM rendszer oktatásához szükséges feltételeket biztosítani fogják a jövőben. A tervezőprogram elméleti és gyakorlati ismereteinek összekapcsolásával ugyanis szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a náluk tanuló fiatalok sikeres vizsgát tegyenek, és az így megszerzett korszerű tudásukat a munka világába kilépve azonnal hasznosítani tudják. A CAD-CAM Solution Kft. „TopSolid” programját gyártástámogató mérnökeik egyébként évek óta alkalmazzák, és szívesen foglalkoznak a gyakorlati képzésben résztvevő tanulókkal. Az Angster és a MATRO oktatói továbbá rendszeresen konzultálnak majd egymással a tan- és vizsgaanyaggal, valamint a tanulók tanulmányi előmenetelével, felkészültségével kapcsolatban.

A tantermet felszerelték a szükséges eszközökkel, mérnökeik pedig készen állnak a képzés megkezdésére: minden adott ahhoz, hogy sikerrel járjanak.