Pályázati lehetőséget nyújt a Better Factory a gyártó KKV-k digitális transzformációjának támogatására – 2022

Gyártó KKV-k igényeire alapozó digitális termék- és rendszerfejlesztést támogat a Better Factory projekt. Ennek keretében technológiai beszállítókkal és művészekkel alkothatnak konzorciumokat gyártócégek annak érdekében, hogy költséget, nyersanyagot és/vagy erőforrást takarítsanak meg. 2022. április 25-én nyílt meg a 2. felhívás első szakasza. A priorizált területek: műanyag- és gumigyártás, bútor- és faipar, élelmiszergyártás és mezőgazdaság, építőipar, fém- és gépipar, textil- és bőrgyártás. A nyertes konzorciumok maximum 200.000 Euró átalány összeget és szakmai támogatást kaphatnak az Európai Unió H2020 programjából, a 951813 számú projekt keretében. Angol nyelvű pályázat.

 

A NYÍLT HÍVÁS FOLYAMATA

 

1. EGYEDI PÁLYÁZAT

Az egyedi pályázat az előzetes lépést jelenti a jövőbeni pályázó konzorciumok egyes tagjai számára. Ekkor nyújtják be online jelentkezésüket a gyártó kkv-k/MidCap-ek (közepes tőkeértékű vállalatok), a művészek és a technológiai beszállítók.

 

E felhívás fő célja a gyártó kkv-k és a MidCap-ek által kezelt leginnovatívabb kihívások kiválasztása, valamint azon művészek és műszaki beszállítók azonosítása, akik hajlandóak és képesek együttműködni a gyártócégekkel.

 

Az egyedi pályázati időszak 2022. április 25-től 2022. június 25-ig tart.

 

·         A gyártó kkv-k és MidCap-ek, amelyek digitálisan át kívánják alakítani vállalatukat,

·         a művészek, akik hajlandóak próbára tenni kreativitásukat a gyártó kkv-k/MidCap-ek világában, valamint

·         a technológiai beszállítók, akik érdeklődnek a Lean-Agilis gyártási technológiák tanulása, tesztelése és fejlesztése iránt a gyártó kkv-kkal/MidCap-ekkel és művészekkel történő együttműködés közben,

itt tekinthetik meg a további részleteket, és itt küldhetik be egyedi pályázatukat!

 

2. A KONZORCIUMÉPÍTÉS FOLYAMATA

 

A gyártó kkv-k/MidCap-ek egyedi pályázatainak kiválasztása után a kiválasztott pályázók a partnerkeresési szakaszba lépnek a magas szakmai minőségű konzorciumok építése érdekében, hogy közös pályázatot nyújtsanak be a Better Factory 2 nyílt felhívására.

 

A gyártó KKV-k/MidCap-ek kihívásait közzéteszik az úgynevezett “RAMP Marketplace Co-creation Space” felületén. Ezután a Better Factory konzorcium segítségével egy partnerkereső folyamat indul, először a technológiai beszállítók és a gyártó kkv-k/MidCap-ek között, majd a művészekkel.

 

3. TELJES PÁLYÁZAT

 

A partnerkeresési folyamatnak köszönhetően a gyártó kkv-k/MidCap-ek, művészek és technológiai beszállítók közösen pályázhatnak majd az úgynevezett 2. Better Factory Open Call for Knowledge Transfer Experiments (KTE) pályázaton.

Minden konzorcium 1 gyártó kkv-ból/MidCap-ből, 1 művészből és 1 technológiai beszállítóból áll. A partnerkereső folyamaton kívülről érkező, önállóan alakult konzorciumok ajánlatai is befogadásra kerülnek.

Összesen 9 pályázat nyer, ennyi KTE-t választanak ki finanszírozásra a 2. Better Factory nyílt pályázaton.

 

A 2. Better Factory nyílt teljes pályázati felhívás 2022 szeptemberében fog megjelenni.

 

A KTE-k célja a gyártó kkv-k/MidCap-ek termékportfóliójának diverzifikálása azzal a céllal, hogy üzleti modelljeiket személyre szabott termékekkel és új szolgáltatásokkal erősítsék. A pályázatban a következő területeket részesítik előnyben:

 

 • Műanyag és gumi
 • Bútor és fa
 • Élelmiszer és Mezőgazdaság
 • Építkezés
 • Fém és gépek
 • Textil és bőr

 

MIT AJÁNL A BETTER FACTORY?

Jelentkezzen most, hogy majd bekerülhessen a sikeres konzorciumok közé, amelyek:

 • Új piacokat fedeznek fel a digitális technológiák segítségével
 • Új Lean-Agilis gyártási technológiákat tesztelnek és fejlesztenek a RAMP segítségével
 • Hozzáférést kapnak képzésekhez a munkatársak átképzéséhez
 • Üzleti támogatást és mentorálást kapnak
 • Akár 200 000 euró támogatáshoz jutnak hozzá konzorciumonként.

 

A BETTER FACTORY projektről

A BETTER FACTORY (https://betterfactory.eu/) egy 4 éves, H2020 által finanszírozott projekt (95813 számú támogatási szerződés), amelynek célja, hogy segítse az európai gyártókat abban, hogy versenyképesebbé váljanak a globális piacon. A gyártóvállalatok új üzleti modelleket fedeznek fel és digitalizálják gyáraikat, hogy megfeleljenek az új vagy személyre szabott termékek gyártásának, köszönhetően a művészekkel és technológiai beszállítókkal történő együttműködésnek a Better Factory projekt időtartama alatt és azon túl is.

A VTT (Finnország) által koordinált projektkonzorciumban 18 európai ország 28 partnere képviseli a művészeti ökoszisztémát, a technológiai szolgáltatókat, az ipari klasztereket, a technológiai beszállítókat, az üzleti fejlesztőket, a jogi kereteket, valamint a kommunikációt.

 

Kapcsolat:

Császár Gergely

+36 20 442 2080