DDGK Oktatói Ösztöndíj átadás Pécsen

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszerv: PBKIK) elnöke, Csirke Balázs és szakképzésért felelős elnökségi tagja, Pál Ágnes adta át a 2022/23-as tanév DDGK Oktatói Ösztöndíj pécsi nyertesének, Osvald Leventének az elismerő oklevelet a kamara épületében.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter 2022 őszén indította el a DDGK Oktatói Ösztöndíj programot, amely során a kaposvári és pécsi gépipari középiskolák oktatóinak munkáját jutalmazzák: a feladat az volt, hogy a klaszter tagvállalataihoz kísérjenek el minél több gépipari szakmát tanuló diákot üzemlátogatásra.

Az 500.000 forinttal és az egyéves szakmai folyóirat előfizetéssel járó elismerést Osvald Levente érdemelte ki a Baranya Vármegyei SZC Angster József Szakképző Iskola és Szakiskola oktatójaként. Segítségével a program során az intézmény hegesztő, gépi és CNC forgácsoló, gépjármű mechatronikus és gépjármű mechatronikai technikus tanulói megismerkedhettek a szakmájukkal valós céges környezetben, a gyakorlatban is.

Szintén aktívan részt vett a programban Gernert Attila, a Baranya Vármegyei SzC Simonyi Károly Technikum és Szakképző Iskola oktatója. A munkáját egyéves Műszaki Magazin előfizetéssel köszöntük meg.

Köszönjük a klasztertagoknak, a Matro Kft., a Körber Hungária Gépgyártó Kft., a Strauss Metal Kft., a Somapak Kft. közreműködését, elkötelezett támogatásukat a pécsi program megvalósításában, a diákcsoportok fogadásával, érdekes és tartalmas üzemlátogatások biztosításával.