Felfedezés, hálózatosodás, kilövés avagy az innovációs bajnokká válás útja

 

 

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) újraszervezett régiós működése keretében először tartott innovációs pop-up konferenciát a Dél-Dunántúlon, a Magnus Aircraft Zrt-nél, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagjánál.

A rendezvény az egymástól történő tanulást, az innovációs kihívások és lehetőségek megismerését, valamint az innovációs együttműködések és az innovációs kultúra fejlesztését tűzte zászlajára. A szakmai program keretében az innovációs bajnokká válás útját járhatták végig a résztvevők az innovációs támogatásoktól kezdve, a hazai és nemzetközi hálózatosodáson át egészen a tőzsdére lépésig.

A rendezvény helyszíneként a Magnus Aircraft inspiratív gyára szolgált, és a program keretében nemcsak a létesítmény megtekintésére volt lehetőség, hanem egy meglepetés légi bemutatóra is sor került.

 

A konferencia mintegy 60 résztvevőjét Boros László, a Magnus Aircraft vezérigazgatója köszöntette, a rendezvényt pedig Kristóf Péter, a MISZ alelnöke és régiós igazgatója nyitotta meg.
Bódis László a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára az hazai innovációs rendszerről beszélt, és bemutatta az innováció finanszírozására elérhető vagy még az idén megnyíló pályázatokat.

Greinstetter Balázs a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára tovább részletezte a közeljövőben megnyíló innovációs források ismertetését, de szólt a klaszterek gazdaságfejlesztés eszköztárában betöltött szerepéről is.

Végh Richárd a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója pedig egy globális helyzetkép vázolása után összegezte, hogy a magas innovációs teljesítmény lényegében miért jelenti a legjobb belépőt a tőzsdére.

A dél-dunántúli innovációs bajnokok kerekasztal-beszélgetése során Egyed Linda (ügyvezető, Fino-Food Kft.), dr. Szabóné dr. Benyeda Zsófia (ügyvezető, Prophyl Kft.), Móricz László (ügyvezető, HC Linear Kft.) és Szekeres Viktor (az igazgatóság elnöke, Gloster Nyrt.) osztották meg kutatással, fejlesztéssel, generációváltással, versenyképességgel és finanszírozással kapcsolatos tapasztalataikat.

 

A rendezvényen résztvevő cégvezetők összesen 320 000 Ft-ot ajánlottak fel a MISZ által gesztorált Országos Tudományos Innovációs Olimpiára.

Forrás: MISZ hírlevél