„Ilyen vanília meg karamell nincs máshol”
Mire ez a cikk megjelenik, addigra talán meg is született a legfiatalabb Szekeres. Ha a mohácsi Szekeres cukrászda vezetőjének, Szekeres Dánielnek kislánya is ezt a szakmát választja, már a negyedik generációs cukrász lesz a családi vállalkozásban. Baranya megyében talán senkinek sem kell bemutatni a Duna-parti város kedvelt cukrászdáját, hiszen működésének 56 éve alatt generációk fordultak meg ott egy finom vaníliadesszertért, párizsi csúcsért, grillázsrúdért vagy a valódi tejből, vajból, tojásból készült fagylaltokért. A 80-as, 90-es években külön családi programnak számított Pécsről elautózni egy jó Szekeres-fagyiért Mohácsra. A családi vállalkozás a múlt hagyományaira alapozva építi a jövőt, egy dologból azonban nem engednek: a minőségből. Mint ahogy az is úgy maradt a mai napig, ahogy a nagy elődöknél: a családból valaki szinte mindig jelen van a vendégtérben, hogy beszélgessen a betérőkkel. A legnagyobb elismerést napjainkban is az elégedett vásárlók dicsérete jelenti számukra.