EIT Health pályázati információs nap

Elindult az EIT Health (Európai Innovációs és Technológiai Intézet) 2023-as pályázati felhívásainak első szakasza. A pályázati folyamat támogatására online eseményt szervez a PTE ÁOK Transzdiszciplináris Kutatások Intézete (ITD), ahol a pályázati anyagok ismertetésén túl hasznos és gyakorlatias tippeket osztanak meg az érdeklődőkkel a sikeres pályázat benyújtásához. Akár a tudáshoz, új piacokhoz, kulcsfontosságú érdekeltekhez, akár befektetőkhöz és finanszírozáshoz való hozzáférésre van szüksége, az ITD segít.

Bővebben…

EIT Health DRIVE 2022

Az EIT Health DRIVE képzési programját a szerény vagy közepes innovációs kapacitással rendelkező (az európai innovációs eredménytábla szerint) európai országok azon szervezetei számára tervezték, amelyek támogatást nyújtanak az innovátoroknak, hogy kutatásukat/ötleteiket sikeres vállalkozásokká alakítsák, és célja egy speciális, átfogó program létrehozása az egészségügyi és élettudományi start-upok számára.

Bővebben…

Morning Health Talks – Digitális egészségügyi megoldások közfinanszírozási lehetőségei

A program során már működő nemzetközi példákkal és jó gyakorlatokkal összevetve vizsgálják meg a magyarországi szabályozási és technológiai környezetet és feltételeket annak érdekében, hogy feltárják a különböző piaci szereplők által nyújtott digitális egészségügyi szolgáltatások közfinanszírozásba történő bevonásának lehetőségeit és akadályait.

Bővebben…

EIT Health Business Creation – pályázatok egészségipari cégeknek

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) egészségügyi innovációt népszerűsítő és támogató közössége, az EIT Health az idei évben is számos pályázati lehetőséget hirdetett meg Business Creation elnevezésű programjának keretében medtech, biotech és digital health vonatkozású egészségügyi fejlesztések támogatására, kis és középvállalkozások, start-up-ok és egyéni vállalkozók részére.

Bővebben…

Ezüstkorúak – a jövő aranybányája

Ha az idősödő korosztály tagjai tovább élnek, úgy elkerülhetetlenül többet is fogyasztanak, így pedig gazdasági szempontból egyre fontosabb szereplőkké válnak. Az ezüst gazdaság multiszektorális, magában foglalja mindazon termékeket és szolgáltatásokat, melyeket az emberek idősödő és idős korukban fogyasztanak, használnak. A kor előrehaladtával új termékekre lesz szükségük, melyek új piacokat nyithatnak meg – azaz, az erős kereslettel új üzleti lehetőségek nyílnak meg, ezen lehetőségek pedig nagyban fellendíthetik egy régió teljes iparát. A fentieket alátámasztják az európai statisztikák magas számadatai.

Bővebben…