Lengyel-Magyar Agrár- és Élelmiszeripari Innovációs Fórum

A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamara, együttműködésben a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat NKft.-vel, a MATE Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel és a PAIH Lengyel Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökséggel Lengyel-Magyar Agrár- és Élelmiszeripari Innovációs Fórumot szervez,

Időpont: 2023. január 25. 12.30

Helyszín: Hungexpo, Albertirsai út 10, H-1101 Budapest, E pavilon, 106-107-108

A fórum a tudományos eredmények, valamint a lengyel és a magyar vállalati példák bemutatása mellett, a lengyel-magyar reláció vonatkozásában megvalósuló külkereskedelemhez is gyakorlati útmutatóval szeretne szolgálni, továbbá lehetőséget biztosít üzleti kapcsolatok kiépítésére is.

A rendezvényhez kapcsolódóan B2B tárgyalásokon vehetnek részt az arra bejelentkezők.

A rendezvény lengyel-magyar szimultán tolmácsolás mellett zajlik. A B2B tárgyalások nyelve angol.

További részleteket a mellékelt meghívóban, ill. a programban talál.

Kérjük, részvételi szándékát legkésőbb 2023.01.23-ig jelezni szíveskedjen a következő regisztrációs linken keresztül: https://plhucc.glueup.com/event/polish-hungarian-agro-food-innovation-forum-2023-68534/

Letölthető dokumentumok:

Fenntartható élelmiszerrendszer – uniós keret létrehozása

Az Európai Bizottság az “európai zöld megállapodás” keretében elfogadta “a termelőtől a fogyasztóig” (a továbbiakban: F2F) stratégiát, amelynek célja a fenntartható élelmiszerrendszerre való áttérés támogatása. A hazai Enterprise Europe Network konzorcium részt vesz az Európai Bizottság felmérésében, melynek célja a kkv-k véleményét megismerni “a termelőtől a fogyasztóig” stratégiáról.

Az F2F-stratégiában bejelentésre került a fenntartható élelmiszerrendszerek keretrendszerére (a továbbiakban: FSFS) vonatkozó kezdeményezés, amelyet az Európai Bizottság 2023-ban fog előterjeszteni. Ez a felmérés a kis- és középvállalkozásoknak az ezzel a szakpolitikai kezdeményezéssel kapcsolatos véleményét gyűjti össze.

Az FSFS egy horizontális keretjogszabály lesz, amelynek célja, hogy megkönnyítse a fenntarthatóságra való áttérést, és biztosítsa, hogy az uniós piacon forgalomba hozott élelmiszerek egyre fenntarthatóbbá váljanak. Fogalommeghatározásokat, általános elveket és célkitűzéseket fog lefektetni, és megteremti az uniós élelmiszerrendszer valamennyi szereplője számára meghatározandó követelmények és felelősségek alapját. Szerepelni fognak benne emellett rendelkezések az élelmiszerek fenntarthatósági címkézési keretrendszerére és az élelmiszerek fenntartható közbeszerzésére vonatkozóan is. A keretjogszabály célja, hogy a fogyasztókat és a hatóságokat képessé tegye arra, hogy a fenntartható élelmiszerek mellett döntsenek. Az FSFS révén a polgárok és az érdekelt felek aktívabb részvételét lehetővé tevő új irányítási rendszerek is bevezetésre kerülnek.

A kérdőív kitöltése IDE kattintva kezdhető meg, és október 27-ig várjuk a válaszokat.

Kapcsolódó kérdéseit a email címen várjuk.

Köszönjük, hogy válaszaival hozzájárul a felmérés eredményességéhez!

Nemzetközi Élelmiszergyártási és Vízgazdálkodási Fenntarthatósági Fórum

A Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara 2022. október 4-én  ‘The Race for nurturing eight-billion people on the planet’ címmel fenntartható élelmiszergyártással és vízgazdálkodással kapcsolatos nemzetközi üzleti fórumot tart.

Világszerte növekszik a fogyasztók érdeklődése az alternatív étkezési lehetőségek iránt. Azoknak az élelmiszeripari szereplőknek, akik meg akarják ragadni a lehetőséget, meg kell érteniük ezt a változó piaci dinamikát, erre ad lehetőséget ez a rendezvény.  A panelbeszélgetések mindenkinek lehetővé teszik majd, hogy elmerüljenek az alternatív fehérjék és az élelmiszer-technológia világában, miközben üzleti networkinget is biztosítanak a jelenlévő kulcsfontosságú iparági szereplőknek. A párbeszéddel szeretnék felkelteni a hazai és külföldi befektetők, élelmiszergyártók, alapanyaggyártók, termelők és technológia tulajdonosok figyelmét. A rendezvény kiváló lehetőség Magyarországnak arra, hogy megmutassa, fontos szereplője ennek a fejlődő piacnak.

Az üzleti fórum témái: egészség és táplálkozás, fenntartható élelmiszer-feldolgozás, technológia és innováció az élelmiszeriparban, fenntartható vízgazdálkodás.

Az üzleti fórumra olyan érdeklődő cégvezetőket várnak Magyarországról és külföldről egyaránt az élelmiszer- és víziparban, illetve azon kívül is, akik nyitottak arra, hogy új ötleteket és megközelítéseket fedezzenek fel együtt a felelősségvállalás és a fenntartható vállalkozások működtetése terén.

A rendezvény nyelve angol.

Részletes program: Sustainable Food and Water Forum Agenda

Regisztráció és további információ: www.ccch.hu/event-details/food-and-water-sustainability-business-forum

NOFF & ELS 2022 – Nemzetközi organikus élelmiszeripari üzletember találkozó

Az Enterprise Europe Network közös szervezésében megvalósuló NOFF & ELS üzletember találkozó a megfelelő hely a fenntartható és bioiparban tevékenykedő vevők és termelők számára. Minden tárgyalásra 2022. november 16-17-én, a svédországi Malmöben megrendezésre kerülő Nordic Organic Food Fair és Eco Living Scandinavia vásárokon kerül sor.

Az említett kiállítások a Skandináv régió vezető szakkiállításai a bioélelmiszerek, italok, természetes egészség, szépségápolás és fenntartható életmód területén.

Foglaljon tárgyalást és találja meg potenciális üzleti partnerét! A vásár előzetes regisztrációval ingyenesen látogatható.

További információ:

REGISZTRÁCIÓ

Mentes ételek Barcelona 2022 – üzleti partnerkeresés

Free From Food Barcelona 2022

Az Enterprise Europe Network szeretettel várja Önt a 2022. június 7-én és 8-án megrendezésre kerülő Free From nemzetközi partnerkereső rendezvényre.

Az üzleti partnerkereső rendezvényen a világ minden tájáról érkező potenciális üzleti partnerekkel találkozhat. Regisztráljon még ma, és találja meg potenciális üzleti partnerét! A rendezvény a vegán, növényi alapú, mentes, bio, funkcionális és egészséges életmóddal kapcsolatos élelmiszerek, italok és piackész megoldások jövőjét mutatja be.

A partnerkereső eseményen való részvétel ingyenes.

REGISZTRÁCIÓ

Fenntartható élelmiszertechnológiai megoldások – üzletember találkozó

Sustainable Foodtech Solutions – Az Enterprise Europe Network meghívja Önt az Anuga FoodTec 2022 keretében megrendezésre kerülő üzleti partnerkeresésre és más programokra – egy olyan platformon, ahol az élelmiszer- és italipar minden területéről érkező szakértők és döntéshozók találkoznak, hogy közösen dolgozzanak ki új és fenntartható megközelítéseket az ágazat számára.

Bővebben…

26. GAST Nemzetközi Élelmiszeripari és Vendéglátóipari Kiállítás, Split

A GAST Nemzetközi Élelmiszeripari és Vendéglátóipari Kiállítás, Horvátország legjelentősebb, 26 évre visszanyúló gyökerekkel rendelkező gasztronómiai eseménye, amely az alábbi szakkiállítások gyűjtőrendezvénye:

  • 26. Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállítás
  • 26. Nemzetközi ital-, szeszesital kiállítás
  • 26. Nemzetközi HORECA kiállítás és vásár
  • 16. Kávé szakkiállítás
  • 18. FURNITURA bútoripari szakkiállítás (hotelek, vendéglátóipari egységek, magánszállások-nyaralók felszerelése)
  • 26. Dionizijana – borkiállítás és verseny
  • 16. Turisztikai szakkiállítás
  • 6. Fagylalt-jégkrém és édesipari szakkiállítás

A rendezvény idén március 16. és 19-e között kerül megrendezésre.

A horvát kereskedelmi láncok, hotelek és az éttermek a nyári turista szezon előtt ezen a kiállításon keresnek és választanak új termékeket, beszállítókat.

A szakmai látogatók számára a szervezők ingyenes, regisztrációhoz kötött belépőket biztosítanak, illetve a kiállító cégek az általuk meghívott partnereinek is ingyenes belépőt biztosít a Vásár.

A szervezett formában, pl. nemzeti standon megjelenő kiállítók számára, a standon megjelenő cégek tevékenysége alapján célzott partnerkereséssel segíti a kiállítás sikerét a Spliti Vásárközpont, amellett, hogy számos szakmai rendezvény, konferencia és bemutató is zajlik a rendezvényen, amelyekhez szintén lehet csatlakozni.

A Vásár ideje alatt számos ún. közönségprogramot is szervez pl. konyha-show, amelyet élő televíziós műsorban is figyelemmel lehet kísérni, de látványkonyha bemutatót szabadon tarthat bármely kiállító is.

A Spliti GAST Nemzetközi Élelmiszeripari és Vendéglátóipari Kiállításon az elmúlt 15 évben számottevő magyar megjelenés nem volt, így mind üzletileg, mind szakmailag indokolt lenne a magyar élelmiszeripari termékek arányának növelését szolgáló magyar megjelenés a kiállításon.

Az esemény:

A kiállítással kapcsolatban a zágrábi nagykövetség külgazdasági attaséi tudnak további információval szolgálni az alábbi elérhetőségeken:

Dr. Bakó Tamás
Email: 
Hivatali telefonszám: 00 385 1 489 0919
Mobil telefonszám: 00 385 99 231 7726
Riczkó Botond
Email:
Mobil telefonszám: 00 385 95 526 1990