Kamarai piacfeltáró út a szerb vajdasági Bánát régióba

Baranyai vállalkozók is részt vehetnek az alábbi Szerbiában – ezen belül a Vajdasági Bánát régióban – megrendezésre kerülő üzleti fórumon és B2B találkozón, melynek célja a két ország vállalkozói között kialakítható üzleti lehetőségek személyes megismerése és kapcsolatfelvétel Bánát régió intézményes és cégképviselőinek jelenlétében.

Az üzleti találkozó időpontja: 2024. március 11 – 13. (hétfő  – szerda)

Az üzleti találkozó helyszíne: Törökbecse (Novi Bečej), Szerbia

A törökbecsei Információs Iroda kiváló üzleti kapcsolatokat ápol a szerbiai regionális és térségi kamarákkal, valamint önkormányzatokkal. Az Információs Iroda üzleti szolgáltatásai közé tartozik  az üzleti kapcsolatépítés, a potenciális üzleti felek felkutatása, tanácsadás, különböző szakemberek (pl. ügyvédek) ajánlása.

Tevékenysége elősegíti, hogy Magyarország és Szerbia vállalkozásai, befektetői és gazdasági szakemberei sikeres két- és többoldalú együttműködéseket alakítsanak ki.

Milyen profilú gazdasági szervezeteknek ajánljuk a részvételt?

 Exportorientált vállalkozásoknak, amelyek az

  • élelmiszeripar,
  • mezőgazdasági gépek gyártása és forgalmazása,
  • települési infrastruktúra fejlesztése,
  • turizmus,
  • vízgazdálkodás területén működnek.

A szakmai programok nyelve: Valamennyi program magyar és szerb nyelven zajlik, konszekutív tolmácsolással. A részvételnek nem feltétele az angol nyelvtudás.

Jelentkezés menete: A vállalkozások az alábbi hivatkozásra kattintott űrlap teljeskörű kitöltésével és határidőn belüli visszaküldésével jelentkezhetnek.

Jelentkezési határidő: 2024. február 16., péntek

A jelentkezések elbírálása a beérkezés sorrendjében történik. A kiválasztásra kerülő vállalkozásokat – a részletes program egyidejű megküldésével – emailben tájékoztatjuk a szükséges további teendőkről.  A március 12-i szakmai fórum programjáról és előadók személyéről a későbbiekben tudunk tájékoztatást adni.

Utazással kapcsolatos tudnivalók: A résztvevők számára a kiutazás egyénileg, saját költségen történik, a szállásfoglaláshoz ajánlatokat tudunk biztosítani. Az üzleti fórumon történő részvétel ingyenes.

Megfelelő létszámú baranyai jelentkező esetén közös leutazást a PBKIK szervezi.

Részvételt kizáró ok: Az ország bármelyik vármegyéjében fennálló, rendezetlen kamarai kötelező hozzájárulás léte.

Jelentkezés és további információ: Schmidt Enikő

FOODITY program – élelmiszer- és táplálkozási innováció nyílt felhívás

Van egy jó, digitális ötlete arra, hogyan segítsék a lakosságot az egészségesebb élelmiszer-választásban, és hogyan hozhatók létre fenntarthatóbb élelmiszerrendszerek? A FOODITY program első nyílt felhívása pont ezeket a megoldásokat keresi!

Bővebben…

Lengyel-Magyar Agrár- és Élelmiszeripari Innovációs Fórum

A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamara, együttműködésben a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat NKft.-vel, a MATE Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel és a PAIH Lengyel Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökséggel Lengyel-Magyar Agrár- és Élelmiszeripari Innovációs Fórumot szervez,

Időpont: 2023. január 25. 12.30

Helyszín: Hungexpo, Albertirsai út 10, H-1101 Budapest, E pavilon, 106-107-108

A fórum a tudományos eredmények, valamint a lengyel és a magyar vállalati példák bemutatása mellett, a lengyel-magyar reláció vonatkozásában megvalósuló külkereskedelemhez is gyakorlati útmutatóval szeretne szolgálni, továbbá lehetőséget biztosít üzleti kapcsolatok kiépítésére is.

A rendezvényhez kapcsolódóan B2B tárgyalásokon vehetnek részt az arra bejelentkezők.

A rendezvény lengyel-magyar szimultán tolmácsolás mellett zajlik. A B2B tárgyalások nyelve angol.

További részleteket a mellékelt meghívóban, ill. a programban talál.

Kérjük, részvételi szándékát legkésőbb 2023.01.23-ig jelezni szíveskedjen a következő regisztrációs linken keresztül: https://plhucc.glueup.com/event/polish-hungarian-agro-food-innovation-forum-2023-68534/

Letölthető dokumentumok:

Fenntartható élelmiszerrendszer – uniós keret létrehozása

Az Európai Bizottság az “európai zöld megállapodás” keretében elfogadta “a termelőtől a fogyasztóig” (a továbbiakban: F2F) stratégiát, amelynek célja a fenntartható élelmiszerrendszerre való áttérés támogatása. A hazai Enterprise Europe Network konzorcium részt vesz az Európai Bizottság felmérésében, melynek célja a kkv-k véleményét megismerni “a termelőtől a fogyasztóig” stratégiáról.

Az F2F-stratégiában bejelentésre került a fenntartható élelmiszerrendszerek keretrendszerére (a továbbiakban: FSFS) vonatkozó kezdeményezés, amelyet az Európai Bizottság 2023-ban fog előterjeszteni. Ez a felmérés a kis- és középvállalkozásoknak az ezzel a szakpolitikai kezdeményezéssel kapcsolatos véleményét gyűjti össze.

Az FSFS egy horizontális keretjogszabály lesz, amelynek célja, hogy megkönnyítse a fenntarthatóságra való áttérést, és biztosítsa, hogy az uniós piacon forgalomba hozott élelmiszerek egyre fenntarthatóbbá váljanak. Fogalommeghatározásokat, általános elveket és célkitűzéseket fog lefektetni, és megteremti az uniós élelmiszerrendszer valamennyi szereplője számára meghatározandó követelmények és felelősségek alapját. Szerepelni fognak benne emellett rendelkezések az élelmiszerek fenntarthatósági címkézési keretrendszerére és az élelmiszerek fenntartható közbeszerzésére vonatkozóan is. A keretjogszabály célja, hogy a fogyasztókat és a hatóságokat képessé tegye arra, hogy a fenntartható élelmiszerek mellett döntsenek. Az FSFS révén a polgárok és az érdekelt felek aktívabb részvételét lehetővé tevő új irányítási rendszerek is bevezetésre kerülnek.

A kérdőív kitöltése IDE kattintva kezdhető meg, és október 27-ig várjuk a válaszokat.

Kapcsolódó kérdéseit a email címen várjuk.

Köszönjük, hogy válaszaival hozzájárul a felmérés eredményességéhez!

Nemzetközi Élelmiszergyártási és Vízgazdálkodási Fenntarthatósági Fórum

A Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara 2022. október 4-én  ‘The Race for nurturing eight-billion people on the planet’ címmel fenntartható élelmiszergyártással és vízgazdálkodással kapcsolatos nemzetközi üzleti fórumot tart.

Világszerte növekszik a fogyasztók érdeklődése az alternatív étkezési lehetőségek iránt. Azoknak az élelmiszeripari szereplőknek, akik meg akarják ragadni a lehetőséget, meg kell érteniük ezt a változó piaci dinamikát, erre ad lehetőséget ez a rendezvény.  A panelbeszélgetések mindenkinek lehetővé teszik majd, hogy elmerüljenek az alternatív fehérjék és az élelmiszer-technológia világában, miközben üzleti networkinget is biztosítanak a jelenlévő kulcsfontosságú iparági szereplőknek. A párbeszéddel szeretnék felkelteni a hazai és külföldi befektetők, élelmiszergyártók, alapanyaggyártók, termelők és technológia tulajdonosok figyelmét. A rendezvény kiváló lehetőség Magyarországnak arra, hogy megmutassa, fontos szereplője ennek a fejlődő piacnak.

Az üzleti fórum témái: egészség és táplálkozás, fenntartható élelmiszer-feldolgozás, technológia és innováció az élelmiszeriparban, fenntartható vízgazdálkodás.

Az üzleti fórumra olyan érdeklődő cégvezetőket várnak Magyarországról és külföldről egyaránt az élelmiszer- és víziparban, illetve azon kívül is, akik nyitottak arra, hogy új ötleteket és megközelítéseket fedezzenek fel együtt a felelősségvállalás és a fenntartható vállalkozások működtetése terén.

A rendezvény nyelve angol.

Részletes program: Sustainable Food and Water Forum Agenda

Regisztráció és további információ: www.ccch.hu/event-details/food-and-water-sustainability-business-forum

NOFF & ELS 2022 – Nemzetközi organikus élelmiszeripari üzletember találkozó

Az Enterprise Europe Network közös szervezésében megvalósuló NOFF & ELS üzletember találkozó a megfelelő hely a fenntartható és bioiparban tevékenykedő vevők és termelők számára. Minden tárgyalásra 2022. november 16-17-én, a svédországi Malmöben megrendezésre kerülő Nordic Organic Food Fair és Eco Living Scandinavia vásárokon kerül sor.

Az említett kiállítások a Skandináv régió vezető szakkiállításai a bioélelmiszerek, italok, természetes egészség, szépségápolás és fenntartható életmód területén.

Foglaljon tárgyalást és találja meg potenciális üzleti partnerét! A vásár előzetes regisztrációval ingyenesen látogatható.

További információ:

REGISZTRÁCIÓ

Mentes ételek Barcelona 2022 – üzleti partnerkeresés

Free From Food Barcelona 2022

Az Enterprise Europe Network szeretettel várja Önt a 2022. június 7-én és 8-án megrendezésre kerülő Free From nemzetközi partnerkereső rendezvényre.

Az üzleti partnerkereső rendezvényen a világ minden tájáról érkező potenciális üzleti partnerekkel találkozhat. Regisztráljon még ma, és találja meg potenciális üzleti partnerét! A rendezvény a vegán, növényi alapú, mentes, bio, funkcionális és egészséges életmóddal kapcsolatos élelmiszerek, italok és piackész megoldások jövőjét mutatja be.

A partnerkereső eseményen való részvétel ingyenes.

REGISZTRÁCIÓ

Fenntartható élelmiszertechnológiai megoldások – üzletember találkozó

Sustainable Foodtech Solutions – Az Enterprise Europe Network meghívja Önt az Anuga FoodTec 2022 keretében megrendezésre kerülő üzleti partnerkeresésre és más programokra – egy olyan platformon, ahol az élelmiszer- és italipar minden területéről érkező szakértők és döntéshozók találkoznak, hogy közösen dolgozzanak ki új és fenntartható megközelítéseket az ágazat számára.

Bővebben…