Automatizált fájdalomküszöbmérő berendezést fejlesztett a Z Elektronika Kft.

Az elektronikai tervezést, fejlesztést, valamint gyártást végző Z Elektronika Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és közös fejlesztéseként valósult meg egy gyógyszerkutatásban alkalmazható nagy precizitású automatizált fájdalomküszöbmérő berendezés, amelyet hamarosan a világ kutatóintézeteinek és gyógyszergyárainak értékesít a pécsi vállalkozás. A fejlesztéshez az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalától mintegy 151 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertek.

Bővebben…

Zöld és digitális átmenet, ellenállóbb Európa – a Horizont Európa program fókuszában 2025-27 között

A Bizottság elfogadta a Horizont Európa második stratégiai tervét. A kiemelt kutatási és innovációs napokon bejelentett terv három fő stratégiai irányvonalat határoz meg az uniós kutatás- és innovációfinanszírozás számára a program utolsó három évére (2025-2027):

  • Zöld átmenet
  • Digitális átállás
  • Rugalmasabb, versenyképesebb, befogadóbb és demokratikusabb Európa

Bővebben…

Health Tech Hub Styria 2024

A “Health Tech Hub Styria 2024 – Future in Diagnostics and Therapy” a jövőorientált egészségügyi technológiáknak szentelt esemény, számos szakértői előadással, panelbeszélgetéssel, B2B találkozókkal és szakértői beszélgetésekkel a teljes egészségügyi ágazat nemzetközi szereplőinek.

Bővebben…

InnoElectro 2024 Expo & hibrid B2B fórum

Az InnoElectro 2024 kiállítás mellett rendezett hibrid B2B üzletember találkozót az Enterprise Europe Network támogatja. A meeting helyszíne Budapest, BOK Csarnok, ahol a rendezvény az évente megrendezésre kerülő InnoElectro kiállítással párhuzamosan kerül megvalósításra. A B2B rendezvényen való részvételre virtuális formában, online (április 17-18.) és személyesen (április 24.) is be lehet csatlakozni.

Bővebben…

SmartManFest – A fejlődés társadalmasítása!

A Smart Manufacturing Festival – „A fejlődés társadalmasítása!” az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség által életre hívott programsorozat, ahol a magyar ipari nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, felsőoktatási intézmények és kutatóhelyek ajtót nyitnak a nagyvilágnak és két héten keresztül betekintést engednek az ipari digitalizáció lebilincselő világába. Jelentkezzen gyárlátogatásra, CU.BE körbevezetésre, laborbemutatóra és legyen részese az ipari digitalizációs forradalomnak!

Bővebben…

Richter Témapályázat 2024

A Richter Gedeon Nyrt. kétfordulós pályázatot hirdet a Társaság K+F+I tevékenységéhez kapcsolódó, nemzetközi színvonalú innovációk támogatására és a kutatási eredmények gyakorlati megvalósításának elősegítésére. A pályázat első körben nyílt jellegű, míg a második fordulóban meghívásos és pénzdíjazott.

Bővebben…

X2.0 – pályázat mélytechnológiai startupok számára big data és MI területen

Az X2.0 projekt 5 hónapos deeptech programja a startupok igényeihez igazítja szolgáltatásait, biztosítva a növekedést, a méretnövelést, a hosszú távú hatást és a határokon átnyúló kapcsolatokat. Minden kiválasztott startupot kockázati tőke- és innovációs szakértők vizsgálnak meg, és az ő meglátásaik alapján hitelesített iparági szakértőket és szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

Bővebben…

Energetika Inside-Out – energetikai ipar belülről

2022. Az év, amikor újra fókuszba került az energia. A felhasználás, a beszerzés, a forrás, az ár. A mennyit, a honnan, a hogyan, a mennyiért. Hirtelen mind energiatudatossá kellett, hogy váljunk. De sikerült is?

A kamara testületei 2023 őszétől üléseiket követően szakmai előadásokkal készülnek a térségi vállalkozások számára. Egy olyan fórumra hívjuk most az önkéntes tag vállalkozásokat, ahol lehetőség nyílik egy kis ablakon keresztül betekinteni az energetika belső világára.

Bővebben…