EU finance days 2022

Az Európai Unió a 2021–2027-es programozási időszakban új finanszírozási programokat indított. Idetartozik az InvestEU, az Európai Innovációs Tanács és az Egységes piac program. Várják az eseményre azokat a pénzügyi intézményeket, nemzeti fejlesztési bankokat, vállalkozásokat támogató struktúrákat és multiplikátorokat, amelyek szívesen részt vennének a kezdeményezésekben, és szeretnének első kézből tájékozódni azokról.

A 2022-ES UNIÓS PÉNZÜGYI NAPOKAT az Európai Bizottság képviseletei és szolgálatai szervezik az Európai Beruházási Bank Csoporttal és az Enterprise Europe Network hálózattal együttműködésben. Az esemény során szakértők mutatják be az új pénzügyi és támogatási programokat.

Az eseményre online kerül sor, és több, a finanszírozási programok különböző aspektusaival foglalkozó szekcióból fog állni. A résztvevők kapcsolatba léphetnek a témákban jártas előadókkal, és kérdéseket tehetnek fel nekik.

Dátum: 2022. szeptember 28., 9:00-13:15
Helyszín: online
Az esemény nyelve: angol és magyar

Rövid program:
• A témák bemutatása
• Prezentációk: InvestEU, Európai Innovációs Tanács, Egységes piac program
• Szekcióülések és „Kérdések és válaszok” értekezletek a szakértőkkel

A részletes program ITT található.

A rendezvény előzetes regisztrációhoz kötött, a rendelkezésre álló helyek száma korlátozott.

EXIM Zöld Finanszírozási Program

A beruházási hitel olyan belföldi fejlesztések finanszírozására igényelhető, ahol a beruházás legalább 25%-a fenntarthatósági célokat szolgál, csökkentve az energiafogyasztást és a környezetterhelést, az üvegházhatást kiváltó gázok kibocsátását, elősegítve a fenntartható gazdálkodás kialakítását és a tiszta technológiára történő átállást az alábbi területeken: energiahatékonysági beruházások, elektromobilitás, fenntartható vízkezelés, fenntartható agrárium, megújuló energiatermelés, valamint fenntartható hulladékkezelés. A kedvezményes, fix kamatozású beruházási hitelt az exportőrök, exportőrbeszállítók, valamint az exportot még csak tervező kis-és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok egyaránt igénybe vehetik. A hitel futamideje legfeljebb 8 év, összege pedig maximum 20 millió EUR, illetve ennek megfelelő forint összeg lehet. A konstrukció célja, hogy javítsa a hitelkonstrukció feltételeinek megfelelő vállalkozások nemzetközi versenyképességét, növelje a környezetileg fenntartható zöld iparágak, illetve ügyfelek részarányát, továbbá támogassa a zöld technológiákat, szolgáltatásokat értékesítő magyar vállalkozások üzleti tevékenységét, fejlesztését, exportját.

A beruházási hitel mind az EXIM általi közvetlen finanszírozás, mind a kereskedelmi bankokon keresztüli refinanszírozás formájában igényelhető, legkésőbb 2022. december 15-ig.

Zöld finanszírozási program (exim.hu)

Széchenyi Kártya Program MAX

Folytatódik a Széchenyi Kártya Program, amely kedvezményes finanszírozási lehetőségeket biztosít a hazai kkv-szektornak. A Kormány az energiaválság okozta megnövekedett energia többletköltségek finanszírozásának könnyítése, valamint a hatékonyságnövelő és technológiaváltást segítő beruházások elősegítése érdekében két új speciális, kiemelten támogatott hitelkonstrukciót is bevezet (a folyószámlahitel és a beruházási hitel al-konstrukciójaként).

Bővebben…

Közösségi finanszírozás tréning I.

Az INPUT Program, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és Startup Miskolc közös képzésén a Pénzügyi és befektetési alapok workshop keretein belül megismerkedhetnek a közösségi finanszírozási kampányokkal.

A Kickstarter és Inidiegogo platformokon indulásuk óta több százezer sikeres kampánnyal összesen több, mint 7,3 milliárd dollár összegben gyűjtöttek pénzt a projektgazdák.

Kétrészes interaktív képzésünkön megtudhatod, hogy egy sikeres kampányt:
milyen előkészületek előznek meg,
hogyan kell megtervezni,
– hogyan kell lebonyolítani, és lezárni?

A képzés online, a Zoom platformon kerül lebonyolításra. 

 

Előadó: Molnár Máté

Molnár Máté, a Ksin Agency és a DoBox alapítója. Máté elkötelezett Apple felhasználó, innen jött a DoBox, az Apple termékekkel kompatibilis wireless hub fejlesztésének ötlete. 2016 óta már két új terméket is piacra dobtak.
Később elindította a ksin.agency oldalát is, ahol közösségi finanszírozást érintő tanácsadásban, kampány menedzsmentben, és prototípus fejlesztésben tud támogatást nyújtani. Eddig 7 kampányban, összesen 110 millió forintot gyűjtött össze.

 

 

 

Részvételi feltételek: