Olaszországi tanulmányúton a baranyai vendéglátás szakemberei

Május első hetében tizenöt Baranya megyei vendéglátós szakember és vállalkozó tett tanulmányi látogatást Olaszországban a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. A tanulmányúton a résztvevők az olaszországi Friuli-Venezia-Giulia tartományára jellemző kitűnő alapanyagokat és azok feldolgozását ismerhették meg.

Bővebben…

Megfeszített munka, növekvő taglétszám, még több feladat

Az idén januárban megalakult Baranyai Gasztronómiai Klaszter negyedik taggyűlését tartotta november 2-án. Az eltelt időszakban a klaszter 5 fős elnöksége 21 alkalommal ült össze és vitatta meg a tagok aktuális problémáit és azok lehetséges megoldásait. A feladatok mennyisége és szerteágazó területei mindenkit megleptek a közös munka során a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által biztosított menedzsmenttel.

Bővebben…

Először a szemeddel eszel – snassz tálalás helyett ételdizájn

Mi alakítja az ételekről való gondolkodásunkat? Életünk fontos részét képezi az étkezés, az ételek, azok készítése, fogyasztása, és egyre nagyobb figyelmet fordítunk arra, mi és hogyan kerül a tányérunkra. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Kis- és Középvállalkozás Fejlesztési Bizottsága szervezésében elindított „Vállalkozói pódium” beszélgetése ezúttal a DesignPécs keretein belül zajlott. A szakmai beszélgetés két vendége Kántor Éva csokimester, a Heaven Chocolate and More tulajdonosa és Miseta Zoltán séf, a Blöff Bisztró tulajdonosa volt.

Bővebben…

Legyen Baranya és Pécs Európa Gasztronómiai Régiója 2025-ben!

Annak érdekében, hogy szeretett városunkat, megyénket egy kitüntető európai cím birtokában újra reflektorfénybe állíthassuk, interjúsorozatot készítettünk, hogy az érintettek elképzeléseit megismerjük és gondolati kapcsolódásuk révén összefogásra, információcserére és egységes fellépésre buzdítsuk őket. A sorozat első részében Hosszú Franciskával, a Hosszú Kávé kávézó és a Hosszú Tányér étterem tulajdonosával beszélgettem, ebből az interjúból ragadtunk ki részleteket.

Bővebben…