A digitális ellátási láncok emberi tényezője – BE-DIGITAL

A 2022. júliusában indult “Alliance for Fostering Business and Education Innovation through Digital Supply Chains – BE-Digital” című Erasmus+ projekt célja az ellátási láncok digitális igények és lehetőségek azonosítása, hogy együttműködve az oktatási és vállalati szervezetekkel olyan innovatív felsőoktatási és szakképzési programok kerüljenek kidolgozásra, melyek biztosítják a munkaerőpiacon szükséges digitális kompetenciák és készségek elsajátítását a hallgatók számára.

Bővebben…

VII. Humánerőforrás konferencia – Vezetés és stratégia a VUCA világban

A vállalkozások, gazdasági szervezetek számára mostanra már nyilvánvalóvá vált, hogy egy kiszámíthatatlan, változékony és sokszor csak igen kevés információ rendelkezésre állásával döntési helyzetbe kényszerítő, azaz VUCA-ként értelmezhető gazdasági és társadalmi környezetben kell hatékonyan működniük, eredményeket elérniük. Egy ilyen környezetben a vezető szolgálatkészségének, hitelességének, valamint a helyzethez illeszkedő stratégiaalkotásnak és -alkalmazásnak döntő szerepe van a kialakuló hatások kezelésében.

Bővebben…

Érettségivel szakmát? Két szakma megszerzését is támogatja az állam

A 2021/22-es tanévre országosan 101881-en adták be a jelentkezésüket felsőoktatási intézménybe, ebből 75748 fiatal kezdheti meg a tanulmányait szeptemberben az egyetemeken (forrás: felvi.hu). Ha csak ezt az adatot tekintjük, több mint 26 ezer érettségizettnek kell elgondolkodnia a hogyan tovább-on, ám ez a szám ennél biztosan magasabb, hiszen nem mindenki adta be a felvételi jelentkezését. Ma egy „sima” érettségivel kevésbé lehet érvényesülni a munkaerőpiacon, mindenképpen növeli az elhelyezkedési esélyeket egy vagy két szakmai végzettség. A szakképzés átalakulásával most két szakma ingyenes megszerzését is lehetővé teszi az állam. Hogy Baranyában hol és hogyan lehet szakmát tanulni érettségi után, ezt foglaltuk össze ebben a cikkben.

Bővebben…