Duplájára emelkedik a Széchenyi Mikrohitel MAX+ hitelösszege

Duplájára, azaz 50 millióról 100 millió forintra emelkedik a Széchenyi Mikrohitel MAX+ maximálisan adható hitelösszege, valamint lehetővé teszik az új, tisztán elektromos személyautók finanszírozását is.

Az államilag támogatott Széchenyi Kártya Program MAX+ a piacon elérhető messze legkedvezőbb árazással és feltételekkel, a max. 10 éves futamidő végéig évi 1,5% – 5%-os FIX kamat mellett, célzott módon biztosítja a  mikro-, kis- és középvállalkozások beruházásaihoz, fejlesztéseihez szükséges forrásokat, továbbá a legkisebb mikrovállalkozások számára is kiemelten kedvező módon teszi lehetővé beruházási elképzeléseik megvalósítását.

A Programon belül érhető el a megújult Széchenyi Mikrohitel MAX+, amely kifejezetten a hazai mikro-, és kisvállalkozások, sőt akár kezdő vállalkozások fejlődését segítő állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díj támogatásban részesített beruházási hitel, amely szinte minden beruházási hitelcél finanszírozására alkalmas.

Finanszírozható főbb hitelcélok agrár és nem agrár vállalkozások számára: klasszikus beruházási célok (például ingatlan vásárlás, építés, fejlesztés, új vagy használt gépek, berendezések, egyéb tárgyi eszközök vásárlása, beszerzése is), illetve forgóeszköz beszerzés a hitelösszeg 20%-a erejéig, valamint a feltételeknek megfelelő korábbi beruházási hitelek vagy pénzügyi lízing kiváltása is megengedett. Mostantól lehetséges új, tisztán elektromos meghajtású személygépkocsik finanszírozása is maximum nettó 25 millió forint vételárú járművek esetén, minimum 10% önerővel, a konstrukció szabályzata szerinti, 2021.12.31. vagy ennél korábbi alapítású vállalkozások számára.

A Széchenyi Mikrohitel MAX+ a teljes futamidő alatt FIX kamatozással, évi 5% nettó ügyleti kamatszinten, a konstrukció szabályzatában rögzített egyéb díjtételek mellett érhető el.

  1. Az igényelhető hitelösszeg ügyletenként legfeljebb 100 millió forint.
  2. A hitel maximális futamideje 120 hónap.
  3. Kezdő vállalkozások is igényelhetik.

Forrás, további információk és részletes igénybevételi feltételek

NE MARADJON LE! Az idei feltételekkel már csak november 24-ig elérhető a Széchenyi Mikrohitel MAX+

Kifejezetten a hazai mikro-, és kisvállalkozások fejlődését segítő állami támogatásban részesített Széchenyi Mikrohitel MAX+ konstrukciót már csak november 24-ig lehet igényelni az idei feltételekkel, amelyet akár kezdő vállalkozások is igénybe vehetnek. A Széchenyi Mikrohitel MAX+ hitel a kamara és a pécsi Corrigia Zrt. segítségével Baranya megyében is elérhető.

Bővebben…