Egészséges öregedés innovációs díj

A WSIS (World Summit on the Information Society) Fórum idén is kiírja a WSIS Egészséges időskorért innovációs díját. A díj olyan IKT megoldásokra összpontosít, amelyek kifejezetten a 60 év felettiek igényeit elégítik ki az aktív és elkötelezett életvitel elérése és fenntartása érdekében.

Bővebben…

Silver Economy – bevezetés az egészségiparba

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health ágazatának InnoStars központja által meghirdetett Capacity building pályázati felhívásra a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Transzdiszciplináris Kutatások Intézetének (PTE ÁOK ITD) vezetésével és a Pécsi Egészségipari Innovációs Központ Kft-vel (PEIK) partnerként konzorciumi projektet nyert el.  A projekt címe „A dél-dunántúli régió, mint virágzó egészséggazdaság: Az egyedülálló tudás-, egészségügyi, kormányzati és ipari szektorok egyesítése az ezüstgazdaság gyümölcseinek megérlelése érdekében”.

 

A projekt keretében készült ez tájékoztató anyag, ami betekintést kíván nyújtani az egészségiparba, röviden bemutatva annak területeit, és az alakulásába szerepet játszó stratégiákat és irányelveket.

 

Az összefoglaló anyag mindenki számára elérhető és megismerhető regisztráció után.

Regisztráció menete:

1)Regisztráció az alábbi űrlapon (PBKIK)

Bevezetés az egészségiparba - Silver Economy
A továbbiakban is szeretnék értesülni a Silver Economy projekt friss híreiről.
Adatkezelési tájékoztató

2) Karrier 4.0 tanulási platform felkeresése

3) Regisztráció menüpont

4) Adatok megadása

5) Adatok megerősítése emailen kapott linken

6) Tájékoztató anyag elérhetősége:

Silver Economy – bevezetés az egészségiparba

Az egyes fejezetek elolvasása után kattintson az “Egység megjelölése készként” gombra, majd a következő lecke gombra.

 

Jó olvasást kívánunk!

 

Ezüst Gazdaság – konferencia a társadalmi innovációk jegyében

Az Ezüst Gazdaság a 3. legnagyobb gazdaság a világon, 2025 -re várhatóan 88 millió munkahelyet tart majd fent, 5,7 trillió euró költés mellett. Konferenciánk célja, hogy fókuszba helyezze ezt az óriási, jelenleg kiaknázatlan gazdasági területet regionális vonatkozásban, és együttműködésre ösztönözze a térség gazdasági, civil, akadémiai és közigazgatási szereplőit.

Bővebben…

Ezüstkorúak – a jövő aranybányája

Ha az idősödő korosztály tagjai tovább élnek, úgy elkerülhetetlenül többet is fogyasztanak, így pedig gazdasági szempontból egyre fontosabb szereplőkké válnak. Az ezüst gazdaság multiszektorális, magában foglalja mindazon termékeket és szolgáltatásokat, melyeket az emberek idősödő és idős korukban fogyasztanak, használnak. A kor előrehaladtával új termékekre lesz szükségük, melyek új piacokat nyithatnak meg – azaz, az erős kereslettel új üzleti lehetőségek nyílnak meg, ezen lehetőségek pedig nagyban fellendíthetik egy régió teljes iparát. A fentieket alátámasztják az európai statisztikák magas számadatai.

Bővebben…

Ezüst Gazdaság, mint a régió kitörési lehetősége – online konferencia

Felmérések szerint az európai Ezüst Gazdaság (Silver Economy) a világ harmadik legnagyobb gazdasága az Amerikai Egyesült Államok és Kína egész gazdasága mögött. A megye és a régió adottságai ideálisak ahhoz, hogy a gazdaságfejlesztés egyik fókuszterülete az egészségiparra és turisztikára épülő Ezüst Gazdaság kifejlesztése legyen. Csatlakozzon a konferenciához, és derítse ki, mit tartogat az Ön vállalkozásának az Ezüst Gazdaság!

Bővebben…