Egészséges öregedés innovációs díj

A WSIS (World Summit on the Information Society) Fórum idén is kiírja a WSIS Egészséges időskorért innovációs díját. A díj olyan IKT megoldásokra összpontosít, amelyek kifejezetten a 60 év felettiek igényeit elégítik ki az aktív és elkötelezett életvitel elérése és fenntartása érdekében.

A WSIS Forum 2023 a Global Coalition on Aging (GCOA) és más érdekeltekkel közösen harmadik alkalommal hirdette meg a WSIS Forum Healthy Ageing Innovation Prize – Egészséges idősödésért járó innovációs díjat.

Tekintettel az ENSZ/WHO Egészséges Öregedés Évtizede cselekvési területeinek meghatározására és közzétételére, a pályázat kiírói továbbra is arra ösztönözik az innovátorokat minden ágazatból, hogy pályázataikat kapcsolják össze ezzel a jelentős globális erőfeszítéssel. Konkrétan arra, hogy termékeik, szolgáltatásaik és platformjaik hogyan támogatják és befolyásolják a betegségek megelőzésével és kezelésével, az idősek folyamatos gondozásával, valamint a szabadság és függetlenség növelésével kapcsolatos kihívásokat a mobilitás, a hozzáférés, valamint a munka és az aktív életvitel folytatása révén.

A projekteket az alapján értékelik, hogy milyen hatást gyakoroltak az idősek egészséges öregedésének támogatására. Minden projektnek életképesnek, működőnek és ellenőrizhetőnek kell lennie.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2023. január 20.

A pályázatokat a hivatalos pályázati űrlapon keresztül lehet benyújtani, és a nemzetközi zsűri mind az 5 kategóriában öt jelöltet választ ki. A győztest és a döntősöket a 2023-as WSIS Fórumon jelentik be. A győztes és a döntőbe jutott pályázók pénzjutalomban részesülnek, valamint elismerésben részesülnek a WSIS Fórumon.

További információ és benyújtó felület