Magyar-kínai üzleti rendezvény

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanácsnak (CCPIT) szervezésében megvalósuló rendezvény célja, hogy tájékoztassa a hazai kis- és középvállalkozásokat Kína üzleti lehetőségeiről, bemutassa 2024 novemberében megrendezésre kerülő Kínai Nemzetközi Ellátási Lánc Expo kiállítást, valamint gyakorlati jó tanácsokkal szolgáljon a nemzetközi ellátási láncban való együttműködésekről.

Bővebben…

Kamarai piacfeltáró út a szerb vajdasági Bánát régióba

Baranyai vállalkozók is részt vehetnek az alábbi Szerbiában – ezen belül a Vajdasági Bánát régióban – megrendezésre kerülő üzleti fórumon és B2B találkozón, melynek célja a két ország vállalkozói között kialakítható üzleti lehetőségek személyes megismerése és kapcsolatfelvétel Bánát régió intézményes és cégképviselőinek jelenlétében.

Az üzleti találkozó időpontja: 2024. március 11 – 13. (hétfő  – szerda)

Az üzleti találkozó helyszíne: Törökbecse (Novi Bečej), Szerbia

A törökbecsei Információs Iroda kiváló üzleti kapcsolatokat ápol a szerbiai regionális és térségi kamarákkal, valamint önkormányzatokkal. Az Információs Iroda üzleti szolgáltatásai közé tartozik  az üzleti kapcsolatépítés, a potenciális üzleti felek felkutatása, tanácsadás, különböző szakemberek (pl. ügyvédek) ajánlása.

Tevékenysége elősegíti, hogy Magyarország és Szerbia vállalkozásai, befektetői és gazdasági szakemberei sikeres két- és többoldalú együttműködéseket alakítsanak ki.

Milyen profilú gazdasági szervezeteknek ajánljuk a részvételt?

 Exportorientált vállalkozásoknak, amelyek az

 • élelmiszeripar,
 • mezőgazdasági gépek gyártása és forgalmazása,
 • települési infrastruktúra fejlesztése,
 • turizmus,
 • vízgazdálkodás területén működnek.

A szakmai programok nyelve: Valamennyi program magyar és szerb nyelven zajlik, konszekutív tolmácsolással. A részvételnek nem feltétele az angol nyelvtudás.

Jelentkezés menete: A vállalkozások az alábbi hivatkozásra kattintott űrlap teljeskörű kitöltésével és határidőn belüli visszaküldésével jelentkezhetnek.

Jelentkezési határidő: 2024. február 16., péntek

A jelentkezések elbírálása a beérkezés sorrendjében történik. A kiválasztásra kerülő vállalkozásokat – a részletes program egyidejű megküldésével – emailben tájékoztatjuk a szükséges további teendőkről.  A március 12-i szakmai fórum programjáról és előadók személyéről a későbbiekben tudunk tájékoztatást adni.

Utazással kapcsolatos tudnivalók: A résztvevők számára a kiutazás egyénileg, saját költségen történik, a szállásfoglaláshoz ajánlatokat tudunk biztosítani. Az üzleti fórumon történő részvétel ingyenes.

Megfelelő létszámú baranyai jelentkező esetén közös leutazást a PBKIK szervezi.

Részvételt kizáró ok: Az ország bármelyik vármegyéjében fennálló, rendezetlen kamarai kötelező hozzájárulás léte.

Jelentkezés és további információ: Schmidt Enikő

Fenntartható Technológia Nap – együttműködési lehetőségek japán vállalkozásokkal

Az EU-Japan Centre for Industrial Cooperation és az UNIDO Tokiói Befektetési és Technológiai Promóciós Irodája (UNIDO ITPO Tokyo) közösen online pitching és networking eseményt szerveznek, melyre várnak minden a fenntarthatósági projektek iránt érdeklődő hazai céget.

Bővebben…

IPEC 2023 – Energetika, ellátási lánc és logisztika, emberközpontú termelés

Az Enterprise Europe Network és a Nürnbergi Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében online nemzetközi konferencia és üzletember találkozó kerül merendezésre, melynek központi témája a fenntartható digitális üzleti modellek és az ipari termelés legújabb megoldásainak bemutatása.

Bővebben…

Nemzetközi Élelmiszergyártási és Vízgazdálkodási Fenntarthatósági Fórum

A Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara 2022. október 4-én  ‘The Race for nurturing eight-billion people on the planet’ címmel fenntartható élelmiszergyártással és vízgazdálkodással kapcsolatos nemzetközi üzleti fórumot tart.

Világszerte növekszik a fogyasztók érdeklődése az alternatív étkezési lehetőségek iránt. Azoknak az élelmiszeripari szereplőknek, akik meg akarják ragadni a lehetőséget, meg kell érteniük ezt a változó piaci dinamikát, erre ad lehetőséget ez a rendezvény.  A panelbeszélgetések mindenkinek lehetővé teszik majd, hogy elmerüljenek az alternatív fehérjék és az élelmiszer-technológia világában, miközben üzleti networkinget is biztosítanak a jelenlévő kulcsfontosságú iparági szereplőknek. A párbeszéddel szeretnék felkelteni a hazai és külföldi befektetők, élelmiszergyártók, alapanyaggyártók, termelők és technológia tulajdonosok figyelmét. A rendezvény kiváló lehetőség Magyarországnak arra, hogy megmutassa, fontos szereplője ennek a fejlődő piacnak.

Az üzleti fórum témái: egészség és táplálkozás, fenntartható élelmiszer-feldolgozás, technológia és innováció az élelmiszeriparban, fenntartható vízgazdálkodás.

Az üzleti fórumra olyan érdeklődő cégvezetőket várnak Magyarországról és külföldről egyaránt az élelmiszer- és víziparban, illetve azon kívül is, akik nyitottak arra, hogy új ötleteket és megközelítéseket fedezzenek fel együtt a felelősségvállalás és a fenntartható vállalkozások működtetése terén.

A rendezvény nyelve angol.

Részletes program: Sustainable Food and Water Forum Agenda

Regisztráció és további információ: www.ccch.hu/event-details/food-and-water-sustainability-business-forum

2. Magyar-Francia Üzleti Fórum

Az Enterprise Europe Network, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, valamint a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében 2022. június 21-én második alkalommal kerül megrendezésre a Magyar-Francia Üzleti Fórum.

A fórum célja, tanácsadást nyújtani a franciaországi piac iránt érdeklődő magyar vállalatoknak, valamint új, magyarországi beszállítók felkutatása az alábbi francia vállalatok számára: EUROAPI Hungary Kft. gyógyszeripari gyártó vállalat, Schneider Electric Csoport, GIFI, lakberendezési, dekorációs áruházlánc, az ADEO vállalatcsoport Leroy Merlin márkaneve alatt ismert franciaországi barkács és kertészeti áruházlánc, Auchan Magyarország Kft.

Időpont: 2022. június 21. (kedd), 9:30-17:00

Helyszín: Novotel Budapest Danube (1027 Budapest, Bem rakpart 33-34.)

Az előadások magyar és angol nyelvűek lesznek. Tolmácsolást nem biztosítanak.

Program
9:00 Résztvevők fogadása
9:30 Megnyitó
Őexcellenciája Pascale ANDRÉANI, Franciaország magyarországi nagykövete
KÁROLYI László a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara elnöke
9:45 – 12.00 Első szekció – előadások
Hogyan támogatja a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség a magyar vállalatokat a külpiacra lépésben?
Előadó: Dr. SZABÓ Kristóf, vezérigazgató
A külgazdasági attasé hálózat szerepe és tevékenysége – a francia piac sajátosságai
Előadó: SZŰCS Mariann és GÖLÖNCSÉR Balázs, külgazdasági attasék, Magyarország Nagykövetsége, Párizs
Hogyan tud hozzájárulni a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara tevékenységével a magyar – francia üzleti kapcsolatok fejlődéséhez?
Előadó: DUCROT Ágnes, igazgató
Az EUROAPI Hungary Kft. beszerzési tevékenységének bemutatása
Előadó: Veronique BALAY, Global Head of Direct Spends Procurement
A Schneider Electric Zrt. beszerzési tevékenységének bemutatása
Előadó: OLTVAI Márton, magyarországi beszerzési igazgató
A GIFI beszerzési tevékenységének bemutatása
Előadó: Carole FONTVIEILLE, Sourcing Developer és Leila MELHOUT, Assistante Sourcing
Az ADEO csoport (Leroy Merlin) beszerzési tevékenységének bemutatása
Előadó: David CHAMPY, Central Europe Sourcing
Hogyan legyünk sikeresek a francia piacon? Az Azur Classic Car franciaországi projektjének bemutatása
Előadó: KÖHLER Zoltán, ügyvezető
12:00-13:00 Networkinggel egybekötött büféebéd
13:00-17:00 Második szekció: B2B találkozók
45 perces B2B találkozók lebonyolítása a résztvevő francia vállalatok (EUROAPI Hungary Kft., Schneider Electric Csoport, GIFI, Adeo, Auchan) nemzetközi beszerzési képviselőjük és a potenciális magyar beszállítók között.

A B2B találkozókon azok a magyarországi érdeklődő vállalatok részvételét tudják elfogadni, melyeket a francia vállalatok beszerzési képviselői előzetesen megküldött angol nyelvű bemutatkozó anyaguk alapján kiválasztanak.

A rendezvény nem sajtónyilvános.

Részvételi díj:

 • B2B találkozók nélkül: 7.500 Ft + Áfa
 • Visszaigazolt B2B találkozókkal: 25.000 Ft + Áfa/üzleti találkozó

Részvételi szándékát 2022. június 17-ig tudja jelezni az alábbi online jelentkezési lapon:

JELENTKEZÉSI LAP

A regisztrációt e-mailen igazolják vissza.
A parkolás egyénileg történik.

További kérdés, kérés esetén, vegye fel a kapcsolatot a rendezvény szervezőjével az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

+ 36 30 642 1682

A fenntartható turizmusért Georgiával együttműködve

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és az EU-Georgia Business Council együttműködésében megvalósuló ’Building a sustainable tourism market between Georgia and Hungary’ c. projekt keretében baranyai turisztikai és élelmiszeripari vállalkozásnak biztosít lehetőséget Georgia gazdasági, turisztikai, üzleti és vállalkozói környezetének megismeréséhez és üzleti kapcsolatok kialakításához online szakmai programokon és egy tanulmányúton történő részvétellel.

Bővebben…

Német-Magyar Üzleti Fórum – személyes rendezvény

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara személyes részvétellel Magyar-Német Üzleti Fórumot szervez Székesfehérváron a Gazdaság Házában. A rendezvény fő célja, hogy a magyar vállalkozások német üzleti kapcsolatépítését és piacra lépését segítse és támogassa.

A fórum fő témakörei:

 • A magyar-német gazdasági kapcsolatok aktualitásai
 • Magyar vállalkozások esélyei a német piacon, együttműködési lehetőségek
 • Magyar cégek németországi tevékenységének munkajogi, adójogi és társadalombiztosítási jogi gyakorlati praktikái
 • Együttműködés német vállalatokkal – gyakorlati tapasztalatok

Az előadások után a résztvevőknek lehetősége nyílik kétoldalú személyes konzultációkra is.

A programon való részvétel térítésmentes, de feltétele az előzetes jelentkezés.

Fontos tudnivaló: A vendégek, szolgáltatók, munkatársak érdekében, kérjük, vegyék figyelembe, hogy a Magyar-Német Üzleti Fórumon való részvétel csak érvényes védettségi igazolvánnyal (oltási igazolással, a fertőzésből való felgyógyulás igazolásával) lehetséges.

Részletes program megtekinthető ITT.

Regisztrálni itt lehet: 

REGISZTRÁCIÓ

WEgate Summit 2021 – Női vállalkozók Európa zöld növekedésének és digitális átalakulásának középpontjában

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Várják, minden női vállalkozó részvételét a nemzetközi online konferencia keretében, ahol a résztvevők  fenntartható üzleti modellekkel, pénzügyi befektetőkkel és különböző támogatási lehetőségekkel ismerkedhetnek meg, amellett, hogy üzleti tárgyalások során tovább szélesíthetik kapcsolati hálójukat és potenciális ügyfélkörüket.

Bővebben…