Több program, több vendégéjszaka – regisztrálja rendezvényét díjmentesen!
Baranya turisztikai vállalkozásai is részt vettek a 46. Utazás Kiállításon a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett közösségi standon. Közös cél, hogy Pécset és Baranyát vonzóbbá és népszerűbbé tegyük a belföldi és külföldi utazók körében. Ennek egyik módja, hogy már akkor „megkínáljuk” az utazást tervezőket a térségi programokkal, amikor még csak a szállások között keresgélnek.
46. Utazás Kiállítás – baranyai megjelenés
A turizmus-vendéglátás baranyai szereplőivel, vállalkozásaival és termékeivel is találkozhatnak a kamarai standokon a 46. Utazás Kiállításon a Hungexpo területén 2024. február 22-25. között.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara standjain megjelenő vállalkozások a következők:
- Baranyai Gasztronómiai Klaszter – gasztronómia
- Enterprise Europe Network Dél-dunántúli Iroda, Pécs – nemzetközi vállalkozásfejlesztés
- Fekedi Stifolder – sváb hagyományok
- Trabert Hof Vendégház Fekeden – sváb népi építészet és gasztroCOOL TOUR-a
- StagLand Cabins, Hosszúhetény – fenntartható szálláshely
- Green Touch – zero waste natúrkozmetikum termékcsalád
- Bánáti Bazsarózsa Népművészeti Fesztivál
- Villány-Siklósi Borút Egyesület – Villányi borászok, helyi termelők, Siklósi Vár – programturizmus
- Helian NaTour – biciklis turizmus, utazásszervezés
Az alábbi témákban kerekasztal beszélgetések formájában szakmai előadásokon tájékozódhatnak:
- Zöld certifikáció a fenntartható szálláshelyeken
- Baranyai Gasztronómiai Klaszter – gasztroturizmus
- Michelin ajánlás / gasztro turizmus szerepe és hatása a turizmusfejlesztésben
- Biciklis és öko-turizmus
- Borturizmus, borfesztiválok
- Nemzetközi partnerség a turizmusban, az EEN eszközrendszere a turisztikai vállalkozások külpiaci kapcsolatépítése érdekében
- „Feked, a sváb Hollókő”, avagy a sváb népi építészet bemutatása és egy konkrét sváb vályogház felújításának tapasztalatai a Trabert Hof példáján keresztül
- Hogyan került egy sváb stifolder a világ 5 legjobb szalámija közé Londonban?
- Sváb gyökerű, minőségi gasztronómia napjainkban vidéken – sváb gasztroCOOL TOUR-a
A február 22-i szakmai nyitónapra korlátozott számban díjmentes, digitális belépőt tudunk biztosítani önkéntes kamarai tagoknak, melyet emailben igényelhetnek a email címen keresztül.
További információ: 46. Utazás Kiállítás – Hungexpo
A fenntarthatóság legyen küldetés a vendéglátásban is
Ha egy vendéglátóhely citrom helyett finom helyi verjus-vel készíti a „limonádéját”, már lépett egyet a fenntarthatóság irányába. A pécsi Nappali és Reggeli évek óta mindent megtesz a fenntartható működés érdekében, a vállalkozás vezetői ezt a szemléletet szeretnék átadni a többi pécsi vendéglátósnak is. Elsőként a jó gyakorlataikról kérdeztük Szép Tamást, a Király-Nappali Kft. ügyvezető tulajdonosát, egyben a kamara által menedzselt Baranyai Gasztronómiai Klaszter alelnökét.
Online pénztárgép kötelező használatának kiváltása Vendégem applikációval
A Magyar Közlöny 2023. évi 70. számában megjelent a 2023. évi XXI. törvény, mely az egyes törvényeknek a közigazgatás fejlesztésével összefüggő módosításáról szól.
Vendéglátóhelye van? Végigvezetjük az NTAK-regisztráció 5 lépésén
Ha Ön vendéglátóhely-tulajdonos vagy üzemeltető, bizonyára nem mondunk újat azzal, hogy 2023. július 1-jétől már élesben kell statisztikai, forgalmi adatokat küldenie a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK). Ehhez érdemes már most regisztrálnia! Lépésről lépésre mutatjuk a folyamatot.