Az ide-süss verseny második fordulójában három fogásból álló menüsort kellett összeállítania a versenyzőknek. A zsűri azokat az ételeket, desszerteket díjazta magasabb ponttal, ami elsősorban Dél-Dunántúli tájegység földjeiből származó zöldségből, gyümölcsből, fűszerekből álltak, a helyi folyók halaiból, vagy a tájegység erdeiből származó húsokból állítottak össze a versenyzők. Az ital kiválasztásakor se mehettek a régió határain túlra! Az alábbi csapatok jutottak a döntőbe, melyet május 7-én rendezünk meg. A továbbjutó csapatok megkapták a részletes feladatleírást. Csapatnév: Iskola: Menükártya pontszáma (max 10 pont) Barackok Batthyány Kázmér Általános Iskola 10 Háziasszonyok Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskola 10 Konyhatündérek Dél-Zselic Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola 10 Sütimesterek ANK 1. Sz. Általános Iskola, Pécs 10 Szilvásgombóc Pécsi Bártfa Utcai Általános Iskola 10 Álom séfek PRK Csikesz Sándor Ált. Isk. Drávafok 9 Rakott sütnikék Pécsi Belvárosi általános iskola 9 Almamellék Almamellék-Somogyhárságyi Ált. Isk. 8 Süti-müti Pécsi Meszesi Általános Iskola 8 Hal-Ászok Hetvehelyi Általános Iskola 8 Az alábbi