Nem tétlenkedik az Innovációs és az IT Bizottság

Mindkét testület februárban tartotta idei első ülését, melyet céglátogatással is egybekötöttek.

Az Innovációs Bizottság tagjait a Terrán Tetőcserépgyártó Kft. látta vendégül. A cég maga is rendelkezik saját innovációval: a Generon napelemes tetőcserép különlegességét az adja, hogy a napcellák olyan speciális módon vannak az egyedi tetőcserepek felületére integrálva, hogy azok felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekkel. A céget és a fejlesztéseiket Gódi Attila ügyvezető igazgató mutatta be.

Az ülés fő témája a cégek és az innovációs központok együttműködési lehetőségeinek feltárása volt. Uzsoki Bálint, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.  technológia transzfer vezetője tartott előadást Szabadalmak, védjegyek és egyéb varázsigék a gyakorlatban címmel, ahol olyan eszközökre, trükkökre hívta fel a cégek figyelmét, mint például a védjegyek, szabadalmak cégérték növelő hatása, vagy az SZTNH adatbázisainak használata a versenytársak figyelésére. Ezt követően bemutatta, hogy ők hogyan tudják ezekben és kutatási projektekben segíteni a vállalkozásokat. A PTE Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Központ részéről ezt követően Kovács Zoltán tájékoztatta a tagokat a hamarosan megnyíló innovációs témája pályázati lehetőségekről, valamint a most elindult ökoszisztéma projektről.

Az IT Bizottságot az RG-Networks Kft. látta vendégül. Az ülésen részt vettek az I2K klaszter és az IVETÁR képviselői is. Az egyeztetésen olyan kérdéseket vitattak meg a résztvevők, mint a város IT stratégiának operatív kérdései, közös képzések szervezése, az idei pályaorientációs akciók (IT és TI, IT oktatói díj) és az az ITpecs.hu oldal működtetése.

A vendéglátó céget Lengvárszky Szabolcs mutatta be. Az RG-Networks Kft. lakossági és üzleti ügyfelek részére kínál műholdas, mikrohullámú és optikai internetszolgáltatást. Működésükben elkötelezettek a fejlesztések és az innováció iránt, és szívesen vesznek részt olyan projektekben, amik a társadalmat szolgálják (pl.: könyvtárbuszokon internet biztosítása.)