DDGK a Mach-Tech, Ipar Napjai és Automotive Hungary szakkiállításon!

2022. május 10. és 13. között rendezték a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban a 15. MACH-TECH, 9. IPAR NAPJAI és a 10. AUTOMOTIVE HUNGARY kiállításokat. A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter két klasztertagja, a Büttner Kft. és a KONTAKT-Elektro Kft. kiállítóként, a klaszter menedzsmentje pedig látogatóként vett részt az eseményen.

Magyarország legnagyobb üzleti-ipari találkozóján idén a hidrogén alapú technológia fejlesztése, a magyaroroszági akkumulátor gyártás és az ipari robotizáció volt a középpontban. Az eseményen 15 ország több mint 400 kiállítója mutatta be termékeit és fejlesztéseit a csaknem 15 ezer szakmai látogatónak, az idei évben végre személyes jelenléttel. Idén a 9. IPAR NAPJAI és 15. MACH-TECH kiállítást rendezték, a hazai és nemzetközi ipar világmárkái, piacvezetői, kis- és középvállalkozásai mutatták be tevékenységüket. Az esemény társrendezvénye, a 10. AUTOMOTIVE HUNGARY átfogó képet nyújtott a magyarországi autógyártás piaci szereplőiről és innovációiról, emellett fórumot biztosított az iparág hazai és nemzetközi beszállítóinak és szolgáltatóinak.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszerv: PBKIK) tagjai is jelen voltak kiállítóként, a Büttner Kft. saját standdal, illetve a KONTAKT-Elektro Kft. a BOSCH Rexroth és a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség standjánál állított ki.

A DDGK a MAGEOSZ (Magyar Gépipari és Energetikai Országos Szövetség) tagjaként is tesz a gépipar fejlesztéséért hazánkban. A DDGK klasztermenedzsment is ellátogatott az eseményre, a kiállítás remek alkalmat adott a szakmai eszmecserére.

 

A Büttner Kft. szerszámlapok, szerszámházak és szerszámépítő elemek gyártásával foglalkozik CNC maráson/fúráson és köszörülésen keresztül szerszámacélból, alumíniumból. Elsősorban német autóipari óriásoknak, műanyag fröccsöntő, lemezalakító, alumíniumnyomásos öntő szerszámok építői számára termelnek világszinten elismert minőségben.

A vállalat képviselői rendkívül pozitívan értékelték a kiállítást, érzékelhető volt, hogy a műszaki élet szereplői igénylik a személyes kapcsolatok ápolását. Az esemény 4 napja alatt számos együttműködési lehetőségekről tárgyaltak, a meglévő partnerek mellett új potenciális ügyfelek is érdeklődtek.

 

Másik kiállító tagunk, a KONTAKT-Elektro Kft. ismert iparvállalatok beszállítója az ipari villamos vezérlés, automatizálás, elektro- és szenzortechnika területein. A cég fő stratégiai területe az ipari létesítmények és berendezések villamos automatizálásához szükséges készülékek és berendezések tervezése, gyártása és helyszíni szerelése, emellett egyedi gépgyártás, PLC és robot programozás, távfelügyelet, illetve hidrogéntechnológia is a porfóliójukba tartozik.

A KONTAKT-Elektro Kft. először mutatta be a közönségnek a “MediTheka” automatizált gyógyszer raktározási alkalmazás prototípusát, amelyet elsősorban klinikai és gyógyszertári felhasználásra fejlesztettek ki testvérvállalatukkal együtt, a KONTAKT-Engineering Kft.-vel és a BOSCH Rexroth technológiáival bővítve. A prototípus lényege, hogy az egyszerre beérkező gyógyszereket automatikusan azonosítani tudja és megfelelően szétválogatja a lejárati dátumot is figyelembe véve, emberi beavatkozás nélkül. Az automatizációnak köszönhetően megkönnyíti a gyógyszerészeti szakszemélyzet munkáját, mire a vevő kifizette a kívánt terméket, addigra a gyógyszeres dobozok a személyzet közelébe és felügyelete alá kerülnek a „MediTheka” által.